Sony Xperia Z4, lansat oficial în Japonia. Ce aduce noul vârf de gamă

Sony Xperia Z4, lansat oficial în Japonia. Ce aduce noul vârf de gamă

Fanii Sony așteaptă de ceva timp lansarea Sony Xperia Z4. Ei bine, smartphone-ul a fost prezentat oficial, fără surle și trâmbițe, în Japonia.

Cu toate că decizia Sony de a nu face o lansare cu fast pentru noul vârf de gamă ne-a mirat inițial, după analizarea specificațiilor ne dăm seama de ce Sony Xperia Z4 nu a avut parte de un eveniment internațional.

Dacă vă aduceți aminte cum arată Sony Xperia Z3 sau Z2 sau Z1, veți avea un deja-vu când veți privi noul Sony Xperia Z4. Designul este aproape identic cu cel al versiunilor anterioare: rama de metal este prezentă, împreună cu spatele din sticlă, și nici la interior nu s-au schimbat foarte multe.

Display-ul cu diagonală de 5,2 inci are rezoluție full HD, iar sub el se află un procesor Snapdragon 810 și o memorie RAM de 3GB. Bateria este de 2.930 mAh și ar trebui să ofere o autonomie mai mult decât decentă, iar camera foto principală a rămas aceeași de 20,7MP.

Mai dezamăgitor este faptul că Sony nu a anunțat și o versiune ”compact” a noului vârf de gamă, având în vedere că Xperia Z3 Compact este unul dintre cele mai atractive telefoane cu dimensiuni mai mici.

Nu se știe data la care Sony Xperia Z4 va ajunge pe piața internațională, dar în Japonia va putea fi cumpărat din vară. Totuși, lansarea ”pe ascuns” a Sony Xperia Z4 ar putea însemna că gigantul japonez nu va mai rezista mult pe piața smartphone-urilor. În ciuda faptului că terminalele lansate în ultimii ani sunt foarte bune, Sony nu a reușit să prindă o bucată mare din piață.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: