Sony mai renunță la o bucată din companie

Sony mai renunță la o bucată din companie
10:49 19.02.2015

După o lungă perioadă de restructurări, Sony devine cu paşi repezi doar o fantomă din gigantul care reinventa playerele audio personale acum 30 de ani.

Sony nu mai e cea a fost o dată, mai ales după ce a înregistrat mai multe trimestre fiscale cu pierderi semnificative. Iniţial a început să-şi închidă magazine şi să vândă diverse sedii de pe întregul mapamond, dar nu a durat mult până când a renunţat la divizii întregi, din lipsă de profitabilitate.
Vaio, brandul sub care Sony producea sisteme portabile, hibride şi all-in-one-uri a reprezentat prima atestare a gravităţii situaţiei financiare a gigantului japonez. Nu a durat mult până când şi divizia de TV-uri a fost separată de compania mamă, în speranţa că se va descurca mai bine ca o entitate independentă.
Astăzi, întregul business de soluţii audio şi video ce au aparţinut odinioară de Sony, se separă. În teorie, această independenţă sporită ar trebui să fie benefică pentru nişte divizii care au avut dificultăţi majore în ultimii ani de a înregistra vreun profit.
Practic, aceste companii mai mici vor câştiga flexibilitatea de a lua decizii mai radicale, pe când compania mamă se va axa pe segmentele mai profitabile, gen gaming, filme şi senzori de captură foto/video.
Pentru că veştile proaste nu se termină aici pentru fanii companiei japoneze, CEO-ul Kazuo Hirai a afirmat într-o conferinţă recentă că se gândeşte serios şi la posibilitatea comercializării diviziei de telefoane, dacă se va găsi vreun cumpărător. Partea responsabilă de TV-uri a companiei este de asemenea în căutarea unui partener strategic care să facă investiţii.
Partea bună a acestor anunţuri este că acţiunile Sony au crescut semnificativ în ultimele zile la bursă ca urmare a deciziilor descrise mai sus.
loading...