Sony lansează alternativa sa la Google Glass: SmartEyeglass va fi de aproape două ori mai ieftin

Sony lansează alternativa sa la Google Glass: SmartEyeglass va fi de aproape două ori mai ieftin

Sony vrea să reușească acolo unde Google pare a fi dat greș și scoate pe piață SmartEyeglass la un preț de aproape două ori mai mic decât cel al Google Glass.

Sony SmartEyeglass nu este nici pe departe la fel de elegant ca Google Glass, dar va mult mai ieftin. Japonezii vor scoate pe piață un ”developer edition” care va costa aproximativ 840 de dolari. Având în vedere că prețul pentru un Google Glass este de 1.500 de dolari, dispozitivul purtabil produs de cei de la Sony pare destul de accesibil. Astfel, Sony vrea să progreseze la un capitol la care Google pare a stagna. După cum probabil știți, viitorul Google Glass este incert la acest moment.

Revenind la SmartEyeglass, Sony a ales o abordare diferită față de cei de la Google. Google Glass are toate componentele în rama ochelarilor, dar în cazul lui Sony SmartEyeglass, acestea se găsesc în componenta care este conectată cu ochelarii inteligenți. După cum scrie și Slashgear, această component este cea care comunică cu telefonul mobil conectat, astfel că nu se explică dimensiunile relativ mari pe care le are SmartEyeglass.

O diferență uriașă între Google Glass și Sony SmartEyeglass este la capitolul ecran. Unde Google Glass are display-ul în margine, cei de la Sony au optat să îl plaseze pe mijloc. Acest lucru ar putea fi de ajutor în anumite momente, dar aspecte precum notificările ar putea încurca atunci când sunt afișate. Se pare că SmartEyeglass va fi compatibil cu dispozitive care rulează Android 4.4 sau o versiune mai recentă și va fi disponibil în țări precum Japonia, Marea Britanie, SUA și Germania. Puteți afla mai multe pe site-ul Sony Developer World.

Citește și: