Snapdragon 820 va fi cel mai rapid procesor de pe piață

Snapdragon 820 va fi cel mai rapid procesor de pe piață

Dacă este să dăm crezare unor informații recente, Qualcomm Snapdragon 820 va fi de departe cel mai performant procesor de pe piață.

Modelul Snapdragon 810 al celor de la Qualcomm nu a avut parte de o publicitate foarte bună, acest lucru fiind datorat în mare parte problemelor legate de supraîncălzire. Situația a devenit mult mai serioasă atunci când Samsung a anunțat că nu va apela la procesorul americanilor, optând, în schimb, pentru propriul model Exynos 7420. Fabricat pe o tehnologie de 14 nanometri, Exynos 7420 este considerat de mulți drept cel mai performant chip disponibil la acest moment.

Cu toate acestea, Qualcomm își pregătește revenirea, iar cei de la Android Authority au publicat de curând o serie de informații interesante în legătură cu viitorul lor procesor. Astfel, se pare că Snapdragon 820 va reprezenta un pas important înainte în ceea ce privește puterea de procesare, fiind cu 50% mai rapid decât Exynos 7420. Ce-i drept, avem de-a face cu două componente din două generații diferite, însă o diferență de atât de mare este ieșită din comun. Site-ul de mai sus ne amintește că în industria semiconductorilor, upgrade-urile se produc pe parcursul unei perioade mari de timp, rareori fiind văzut diferențe atât de mari între generațiile consecutive.

Nu trebuie să uităm nici de problemele de supraîncălzire de pe Snapdragon 810. Unii deja sunt îngrijorați în legătură cu puterea de procesare uriașă, care ar putea duce la creștere considerabilă a temperaturii. Cu toate acestea, există zvonuri conform cărora Samsung va introduce Snapdragon 820 pe modelele de Galaxy S7 din China și Statele Unite. În condițiile în care Samsung renunță la propriile procesoare, este posibil ca americanii de la Qualcomm să fi scăpat de problemele care au afectat Snapdragon 810.

Citește și: