Smartwatch-urile LG și Samsung sunt vulnerabile în fața hackerilor

Smartwatch-urile LG și Samsung sunt vulnerabile în fața hackerilor
10:00 14.06.2015

Smartwatch-urile, dintre toate dispozitivele, stochează cele mai multe date personale, inclusiv pulsul și starea sănătății. Cum poate deveni acest lucru un aspect negativ?

E deja stabilit faptul că Apple Watch este cel mai bun ceas inteligent de pe piață, deși are, la rândul său, o serie de imperfecțiuni.

Avem încă un motiv să credem asta, prin comparație cu dispozitivele concurente în acest segment. Un nou studiu efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea New Haven arată că unele dispozitive purtabile de la LG și Samsung sunt ușor de accesat de către hackeri.

Studiul s-a concentrat asupra G Watch și Gear 2 Neo și a arătat că niciunul dintre ele nu oferă criptare a datelor. Mai specific, cercetătorii au putut să acceseze fără prea mari eforturi calendarul, contactele, adresele de mail și datele colectate de pedometru de pe smartwach-ul LG.

Gear 2 Neo de la Samsung, de asemenea, nu a pus prea multe piedici în aflarea informațiilor stocate de aplicațiile pentru sănătate, emailuri, mesaje și contacte.

„Nu a fost foarte greu să obținem datele, dar a fost nevoie de expertiză”, a spus Ibrahim Baggili, unul dintre autori. Același grup de cercetători testează și Apple Watch și intenționează să prezinte un raport complet în luna august.

De asemenea, ei consideră că nu este suficientă criptarea. „Doar pentru că e pornită, nu înseamnă că e implementată în așa fel încât să nu poată trece cineva de ea, mai ales dacă vorbim despre experți”, a adăugat Baggili pentru CNET.

Oricât ar suna de infantil, cea mai bună modalitate de a-ți proteja datele de pe smartwatch este să îl ții aproape și, preferabil, să nu îl pierzi. Momentan, nicio altă metodă de securitate nu pare a da roade mai bune.

 

loading...