Telefoane de top care nu costă o avere: alternative la Galaxy S6 și LG G4

Telefoane de top care nu costă o avere: alternative la Galaxy S6 și LG G4

În cazul în care vă doriți un telefon cu performanțe bune și un preț scăzut, atunci ar trebui să luați în considerare modelele de mai jos.

Prețul nu înseamnă totul atunci când vine vorba de un telefon. În ciuda popularității de care se bucură modele precum Samsung Galaxy S6, LG G4 sau iPhone6, există un număr foarte mare de dispozitive de top mai puțin cunoscute pe piață.

De foarte multe ori, acestea pot fi chiar mai performante la anumite capitole, așa cum este cazul unei versiuni de Asus Zenfone 2 care beneficiază de nu mai puțin de 4GB RAM.

Mai jos vă prezentăm cinci dintre cele mai bune alternative pe care le puteți găsi în România în acest moment sau le veți putea găsi în viitorul extrem de apropiat.

De asemenea, trebui menționat că am inclus și dispozitive de la producători care nu de foarte multe ori sunt asociați cu piața telefoanelor mobile.

Lenovo Z2 Pro

Începem cu cei de la Lenovo, companie care a înregistrat o creștere importantă de când a achiziționat Motorola. Modelul Z2 pro lansat de aceștia beneficiază de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 de 2,5GHz, 3GB RAM și o capacitate de stocare a datelor de 32GB. Telefonul intră în categoria phablet-urilor, având o diagonală de 6 inci și o rezoluție QHD de 2.560 x 1.440 de pixeli.

lenovo z2 pro

Camera foto principală are 16 megapixeli, în timp ce camera secundară are 5 megapixeli. De asemenea, grație bateriei cu o capacitate de 4.000 mAh, compania garantează o autonomie de aproximativ 936 de ore în regim de așteptare. Lenovo Z2 pro poate fi găsit la un preț foarte bun aici.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2 are un preț foarte accesibil, iar designul este similar cu cel al fraților mai mari, dar carcasa este din plastic. Ecranul este unul Full HD de 5 inci, iar lista specificațiilor include și un procesor Intel, cu două sau patru nuclee, alături de 2GB sau 4GB RAM, în funcție de versiune.

Pe partea din spate găsim un senzor de 13MP din care taiwanezii au reușit să scoată niște rezultate foarte bune. Spațiul de stocare de 16GB poate fi extins prin card microSD, iar bateria de 3.000 mAh ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie mai mult decât decentă.

asus zenfone 2

Camera principală are o diafragmă f/2.0 și dispune de un mod Low Light care ar trebui să producă fotografii cu 400% mai luminoase în condiții de luminozitate scăzută. Trebuie precizat că modul Low Light funcționează excelent atunci când subiectul fotografiei este aproape în beznă totală, iar fotografiile sunt realizate la o rezoluție de 3MP.

Mai mult decât atât, Asus a înregistrat de curând un succes important, reușind să livreze până în prezent nu mai puțin de 1,5 milioane de astfel de telefoane. Una dintre posibilele dovezi ale creșterii importante pe care a înregistrat-o Asus sunt zvonurile conform cărora aceștia ar urma să cumpere marele rival HTC. Asus Zenfone 2 este disponibil la precomandă aici.

Huawei P8

Sub construcția din sticlă și aluminiu a Huawei P8 ai un smartphone pe care îl “simți” un Ascend P7 actualizat. Are un ecran de 5,2 inci full HD IPS, folosește 3GB de memorie RAM și 16 sau 64GB spațiu de stocare (în funcție de versiune, căci și procesorul diferă), telefonul suportă dual SIM folosind slotul cardului microSD și camera foto este de 13 megapixeli, optimizată pentru fotografii în situații de luminozitate scăzută.

Huawei P8 lansat oficial in Romania

După ce Ascend P6 a impresionat prin subțirime și design, P7 prin construcție, preț și opțiunile camerei foto, acum P8 este un rezumat bun al parcursului Huawei în ultimii ani. Face poze bune, arată bine, performanța este lăudabilă, însă autonomia nu este impresionantă, telefon beneficiind de o baterie de 2.680 mAh. Vă puteți achiziționa un Huawei P8 la un preț avantajos de aici.

Xiaomi Mi3

Xiaomi a crescut enorm pe piața din China, depășind acolo giganți precum Samsung. Modelul Mi3 al acestora este dotat Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB de RAM (mai puțin decât vârfurile de gamă de acum) și 16GB pentru stocarea internă a datelor.

xiaomi mi3

Camera foto principală are 13 megapixeli, în timp ce camera secundară are doar 2 megapixeli. Bateria de 3.050 de miliamperi asigură o autonomie suficient de mare pentru majoritatea utilizatorilor. Vă puteți cumpăra propriul Xiaomi Mi3 de aici.

Allview X2 Soul Extreme

Allview X2 Xtreme este un smartphone dual-SIM, care dispune de un procesor MediaTek Helio X10 cu opt nuclee la 2GHz, are Android 5.0 Lollipop și folosește 3GB de memorie RAM cu 64GB spațiu de stocare. Suportă card microSD de până la 128GB. Mai mult, are o cameră de 24 megapixeli cu una frontală de 8MP.

allview x2 soul xtreme

Visual Fan susține că pe camera principală are șase straturi de lentile: UV lens, focus lens, high precision lens, aperture și low dispersion lens, și este protejată de un strat de cristal de safir. În plus, filmează la rezoluție 4K și vei vedea imaginile pe un ecran de 6 inci QuadHD. Allview X2 Xtreme are o baterie de 3.500 mAh, iar compania susține că asigură o autonomie de până la 20 ore cu 350 ore în standby. Telefonul poate fi precomandat de aici.