LG G Watch R, unul dintre cele mai apreciate smartwatch-uri, dispare de pe piață

LG G Watch R, unul dintre cele mai apreciate smartwatch-uri, dispare de pe piață

În marea de smartwatch-uri lansate anul trecut, nu multe au fost în stare să se facă remarcate. Moto 360 este ”bijuteria coroanei” Android Wear, dar un ceas complet rotund de la LG a reușit să câștige popularitate printre pasionații de gadgeturi.

LG G Watch R a reușit să se remarce printr-un aspect sport, masculin, dar și printr-un display complet rotund. Dacă Moto 360 are o ”pană” la baza ecranului, pe LG G Watch R puteai să vezi informațiile pe toți cei 1,3 inch de diagonală cu rezoluție 320×320.

Se pare că vânzările nu i-au mulțumit, însă, pe cei de la LG care au decis să oprească producția și promovarea acestui gadget. În magazinul Google Play nu mai apare și pe unele dintre site-urile LG el apare drept ”discontinued” (trad. – întrerupt)

Cei de la Android Police spun că sud-coreenii vor mai vinde ceasul până când se vor epuiza stocurile. LG G Watch R are un procesor Snapdragon 400, dispune de senzor de puls și are 512MB RAM. Bateria de 410 mAh face față cu brio unei zile întregi de folosire, după cum am descoperit când l-am testat.

Nu se știe dacă decizia LG va afecta și update-urile de software. Android Wear versiunea 5.1 urma să ajungă pe smartwatch-urile de pe piață, dar acum nu se știe de câte actualizări va mai beneficia G Watch R.

LG a lansat modelul LG Watch Urbane, un pic mai rafinat, și s-ar putea că sud-coreenii să se concentreze pe acesta de acum înainte.

Citește și: