Siri pe Apple TV este inutil, cel puţin în România

Siri pe Apple TV este inutil, cel puţin în România
06:28 11.09.2015

Degeaba este atât de impresionant clipul de prezentare la Apple TV, pentru că în România şi majoritatea celorlalte ţări, Siri va continua să nu funcţioneze.

Am aşteptat cu interes lansarea unui nou Apple TV pentru că este un gadget pe care îl folosesc foarte mult. Din multe puncte de vedere, acesta nu ne-a dezamăgit, exceptând aspectele esenţiale. Vine cu o super telecomandă cu touchpad şi microfon, suportă comenzi vocale, iar performanţa efectivă este ireproşabilă. Din păcate, asistentul virtual care face lucrurile să se învârtă, cel puţin pe noi, nu ne va ajuta cu nimic.

Degeaba a fost creat noul sistem de operare folosit de Apple TV în jurul unui motor de căutare universal inteligent pe care îl poţi folosi pentru a ajunge mai uşor la ce vrei să vizionezi în continuare. Atât timp cât Siri nu învaţă limba română împreună cu multe alte limbi europene, acest gadget va continua să fie un vis frumos. A fost impresionant modul în care oficialii Apple au rugat-o pe Siri să pună un film pe pauză pentru a afia informaţiile meteo într-o nouă fereastră sau pentru a vă spune scorul meciului încheiat în urmă cu câteva minute. Cel puţin la momentul lansării însă, doar persoanele care locuiesc în opt ţări se vor putea delecta cu acele comenzi vocale.

Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Australia, Canada, Franţa, Germania, Japonia şi Spania sunt ţările în care butonul cu icoana de microfon de pe telecomanda la Apple TV o va aduce în prim plan pe Siri. În orice alte teritorii, apăsarea aceluiaşi buton va afişa o bară de căutare şi vor veţi fi nevoiţi să vă frustraţi încercând să introduceţi text pentru a căuta un film navigând cu swipe-uri printr-o tastatură virtuală afişată pe tlevizor. În definitiv, trăiesc cu impresia că vom fi foarte bătrâni până când Siri va şti limba română.

loading...