31 aug. 2015 | 07:14

Noul Apple TV va fi mai scump, dar are funcţii foarte interesante

ACTUALITATE
Noul Apple TV va fi mai scump, dar are funcţii foarte interesante

Dacă sunteţi un fan al ecosistemului de dispozitive Apple, e foarte probabil să aveţi şi un Apple TV, iar dacă zvonurile se confirmă, veţi vrea să-l cumpăraţie pe următorul.

Cu câteva zile rămase până la evenimentul de lansare al noilor iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, se înteţeşte numărul de zvonuri pe marginea altor lansări ce ar putea avea loc în acelaşi context. Printre ele s-ar putea număra şi un Apple TV, gadgetul ce a fost clasificat ca un hobby în urmă cu câţiva ani de Tim Cook.

Dacă v-a deveni realitate, noul Apple TV ar fi generaţia a patra. Pentru că va incorpora un amalgam de funcţii avansate şi nu se va mai limita doar la streaming de conţinut şi mirroring de pe iDevice-uri sau Mac-uri, preţul său ar putea creşte de la actualul 99 de dolari, până undeva între 150 şi 200 de dolari. Informaţia a fost postată pentru prima oară de cei de la 9to5Mac, iar în cadrul gigantului din Cupertino se pare că încă se mai dezbate valoarea exactă la care va ajunge gadgetul în magazine. Deşi preţul ar fi mai mic decât al primul Apple TV când acela a fost comercializat pentru prima oară în magazine, foarte mulţi au sperat să-şi menţină pragul actual de accesibilitate.

Aparent, noul Apple TV va ajunge în magazinele din întreaga lume când în luna octombrie şi va ascunde la interior o configuraţie hardware mult mai puternică în comparaţie cu actuala generaţie. Va avea un procesor Apple A8, mai multă sotcare, suport pentru comenzi vocale prin Siri, acces la un magazin de aplicaţii şi, deşi mai puţin probabil, suport pentru gesturi realizate la distanţă, similar cu Kinect. Cu alte cuvinte, se va apropia mai mult de ideea de consolă de gaming, precum NVIDIA Shield TV, chiar dacă nu va renunţa la componentele actuale de streaming.  Este posibil să suporte şi iminentul serviciu de streaming video al celor de la Apple, dar despre acela nu se cunosc foarte multe detalii la această oră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele