Noul Apple TV, mai deştept, mai rapid, cu Siri şi telecomandă cu touch

Noul Apple TV, mai deştept, mai rapid, cu Siri şi telecomandă cu touch

După lungi speculaţii legate de un Apple TV reinventat complet, în cadrul conferinţei desfăşurate astăzi în San Francisco, Tim Cook a încercat să ne uimească.

În urmă cu trei ani, cei de la Apple lansau a treia generaţie de Apple TV. Era aproape identic cu modelul lansat în 2011, dar introducea suport pentru semnal video Full HD asistat, desigur, de un procesor un pic mai puternic. Acum, în 2015, vorbim de fapt de un nou Apple TV reinventat de la zero.

Noul Apple TV confirmă o parte semnificativă din speculaţiile apărute online în ultimele luni sau chiar ultimii ani. Introdus cu afirmaţia ,,O zi mare pentru marele ecran” de către Eddy Cue, acest gadget încercă să fie primul pas spre reinventare televizorului, ,,primul pas” fiind cuvintele cheie. Acesta este construi în jurul unui nou sistem de operare, vine cu suport pentru aplicaţii descărcate dintr-un nou App Store. Prin prezenţa asistentului virtual Siri, foarte adânc ancorat în noul dispozitiv, Apple TV 2015 suportă acum o varietate foarte mare de comenzi vocale pe lângă cele pe care le cunoaşteţi de pe telefon sau tabletă. Pe lângă un asistent virtual, o telecomandă complet reinventată reprezintă o altă noutate pe care şi-o doreau de mult utilizatorii. Aceasta din urmă are un mic touchscreen şi microfon, prin intermediul căruia transmiteţi comenzile vocale către televizor.

Partea proastă a acestui anunţ este că majoritatea serviciilor din care Siri vă poate servi conţinut digital într-un mod inteligent, nu sunt disponibile la noi. Exemplele cele mai importante sunt Netflix, Hulu sau Showtime. Vizavi de HBO Go, va trebui să experimentăm noi pentru a ne lămuri. Merită de asemenea reţinut că aceste funcţii nu sunt nici pe departe revoluţionare, fiind oferite de exemplu de Xbox One sau televizoare inteligente de la Samsung şi LG.

Apple TV

Citește și: