Shift 5+ este un smartphone modular foarte ușor de reparat

Shift 5+ este un smartphone modular foarte ușor de reparat

O companie nemțească este pe ultima sută de metri în finalizarea unui proiect pentru un smartphone modular intitulat Shift 5+.

În ultimii ani am început să discutăm tot mai des de smartphone-uri modulare, deși conceptul din spatele unui astfel de produs variază foarte mult de la producător la producător. Unii vâd un astfel de gadget ca fiind semnificativ mai ușor de upgradat, în timp ce alții își doresc să facă un telefon ce poate fi reparat de către utlizator în cazul unor defecțiuni hardware. Ideea este foarte bună în ambele circumstanțe, dar din păcate vom mai avea mult de așteptat până vom avea posibilitatea de a achiziționa unul.

La scurt timp după ce am aflat primele detalii despre PuzzlePhone, un alt dispozitiv atractiv pare să cocheteze cu ideea de smartphone modular. De această dată vorbim de o creație nemțească cu numele de Shift 5+. Acesta poate rula atât Android, cât și Windows 10, în funcție de preferințele clientului. Din păcate, nu este un smartphone dual boot, ci, pur și simplu, producătorul s-a decis să ofere doritorilor un nivel sporit de flexibilitate pe partea sistemului de operare preinstalat.

În practică, Project Ara al celor de la Google este în continuare cel mai interesat concept și cel mai prietenos în eventualitatea unui upgrade. Shift 5+ nu se apropie de aceea idee, dar încearcă o abordare care s-ar putea să încânte persoanele care nu reușesc să aibă grijă de telefonul din dotare. Cu alte cuvinte, veți putea schimba foarte ușor bateria, ecranul, memoria internă și ,,alte componente importante”, în cazul în care unele dintre acestea au probleme și trebuie reparate.

Pentru că din păcate Shift 5+ va ajunge la utilizatorii obișnuiți abia în trimestrul trei al anului viitor, nu putem fi sigur de configurația sa hardware, dar există câteva valori care se vehiculează. Printre acestea se numără un procesor quad-core sau octa-core, 2GB RAM, un ecran de 5 inci și o combinație de camere de 13 megapixeli pe partea din spate cu 5 megapixeli pe partea din față. Bateria ușor detașabilă are o capacitate între 2500 – 3000 mAh.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: