27 oct. 2015 | 11:25

Telefonul modular care ar putea strica planurile Google

ACTUALITATE
Telefonul modular care ar putea strica planurile Google

PuzzlePhone este un telefon modular care ar putea debuta pe piață grație unei campanii pe IndieGoGo.

Când vine vorba de telefoane modulare, probabil cea mai cunoscută inițiativă este a celor de la Google, denumită Project Ara. La începutul acestui an, pentru prima oară, cei de la Google au demonstrat un prototip funcţional de smartphone modular. Din păcate, la scurt timp după respectivul eveniment, nu s-a mai auzit nimic în legătură cu evoluția Project Ara. Au existat unele zvonuri legate de implementarea unui proiect pilot sub formă de lansare restrânsă a dispozitivului ipotetic în Puerto Rico, dar nici acela nu s-a mai materializat.

PuzzlePhone 1

Acum, o altă companie dorește să lanseze pe piață primul telefonul modular, prin intermediul unei campanii IndieGoGo. După cum scrie site-ul BGR, PuzzlePhone a fost dezvăluit anul trecut și va avea trei module: un ”creier”, reprezentat de principalele componente electronice, o ”coloană vertebrală”, reprezentată de ecran, și o ”inimă”, reprezentată de baterie.

[related]

Nu mai puțin de 250 de oameni vor putea dona echivalentul a 300 de euro pentru a obține un model PuzzlePhone standard, în timp ce edițiile limitate vor ajunge până la 700 de euro. Deși specificațiile dispozitivului nu sunt cunoscute, prețul acestuia în magazine se pare ca va fi de 600 de euro. Campania pe IndieGoGo va debuta pe 3 noiembrie, iar livrările ar putea începe în al treilea trimestru financiar al anului 2016.