Când vom pune mâna pe smartphone-ul modular Project Ara

Când vom pune mâna pe smartphone-ul modular Project Ara

În urma tranziţiei de la Google la Alphabet, mulţi au fost curioşi ce se va întâmpla cu Project Ara – smartphone-ul modular. 

Au trecut deja câţiva ani de când o echipă de ingineri creativi de la Google au început să lucreze la materializarea primului smartphone modular uşor upgradabil. În faza de proiect, acesta a fost denumit Project Ara, deşi nu avem nici o idee despre denumirea pe care o va avea în momentul în care va ajunge în magazine.

La începutul acestui an, pentru prima oară, cei de la Google au demonstrat un prototip funcţional de smartphone modular. Din păcate, la scurt timp după respectivul eveniment, nu s-a mai auzit nimic în legătură cu evoluţia Project Ara. Au existat nişte zvonuri legate de implementarea unui proiect pilot sub formă de lansare restrânsă a dispozitivului ipotetic în Puerto Rico, dar nici acela nu s-a mai materializat.

Partea bună? Cei de la Google nu au renunţat la idee. Prin intermediul unor tweet-uri noi postate zilele trecute de către contul oficial Project Ara aflăm că se lucrează în continuare la finisarea unui gadget care să poate fi produs în serie. Aparent, pauza din ultimele luni a fost cauzată de un proces de ,,regândire a strategiei”, fără să ştim exact semnificaţia acestei asocieri de termeni. Este posibil ca managerii proiectului să fi întâmpinat nişte probleme neprevăzute, dar această ipoteză nu a fost confirmată.

În altă ordine de idei, nu avem motive să fim optimişti în legătură cu Project Ara. În schimb, avem siguranţa că perioada de restructurare prin care trece complexul de divizii al Google nu s-a reflectat în reducerea la zero a echipei din spatele acestei idei revoluţionare. Nu ne mai rămâne decât să aşteptăm noi postări pe această pagină de Twitter.

Citește și: