Samsung vrea să vă transformaţi telefonul în laptop

Samsung vrea să vă transformaţi telefonul în laptop

Printr-un nou patent înregistrat recent de sud coreeni, Samsung vrea ca, în caz de nevoie, să vă puteți transforma telefonul în laptop.

Nu este prima oară când cineva vine la înaintare cu ideea unui gadget dual boot cu Android şi Windows.  a dat startul acestui trend.

De asemenea, nu este prima oară când un smartphone este introdus într-un dock pentru a câştiga funcţionalitate de tabletă / laptop hibrid. ASUS PadFone se poate mândri cu acest titlu. Cu toate acestea, cei de la Samsung se pare că sunt primii care au patentat un hibrid dintre un smartphone şi un dock format dintr-o tastatură şi un display.

Samsung a patentat zilele trecute un concept care s-ar putea să nu vă fie străin, dar care s-ar putea să fie un succes dacă se materializează. Este vorba de un un laptop cu display şi tastatură care foloseşte puterea de procesare a unui phablet pentru a funcţiona.

Pentru ca lucrurile să fie şi mai atrăgătoare, smartphone-ul independent rulează Android, dar în combinaţie cu respectiva carcasă face tranziţie la Windows. În plus, pe lângă faptul că telefonul se încărca atunci când este folosit în acest format, întregul său ecran poate fi folosit ca touchpad pentru a interacţiona cu SO-ul Microsoft.

În teorie, astfel de gadgeturi sună foarte bine, dar e foarte greu de preconizat dacă vor fi sau nu un succes în momentul în care le vom vedea pe piaţă. Până la această oră, ASUS nu a lansat Tranformer Book V şi vânzările de hibridul sud coreenilor cu Android şi Windows nu au fost impresionante. Rămâne să vedem dacă lansarea Windows 10 ne va mai schimba opinia vizavi de astfel de aparate.