Samsung va lansa Orbis, primul său ceas inteligent rotund. LG și Motorola au din 2014 așa ceva

Samsung va lansa Orbis, primul său ceas inteligent rotund. LG și Motorola au din 2014 așa ceva

Samsung pregătește pentru Mobile World Congress din Barcelona un ceas inteligent cu cadran rotund, după cum au lansat LG și Motorola. Orbis va fi numele noii creații, potrivit primelor zvonuri.

Samsung Orbis, pe care îl așteptăm la MWC 2015, va fi în primul rând un ceas inteligent rotund și astfel Samsung intră în „rândul lumii“ cu LG și Motorola. Moto 360 a fost primul de așa natură, apoi G Watch R și este un design mai plăcut decât cel pătrat cu care a debutat Galaxy Gear și Gear S mai nou.

Dacă te-ai interesat până acum de ceasurile inteligente, ai aflat deja că pentru a le încărca nu ai pe ele un port microUSB, ci ai un element auxiliar care se prinde de ceas și în care introduci cablul. Acesta poate fi pierdut ușor și pentru a remedia această problemă, Samsung va face Orbis un ceas capabil să se încarce wireless. Va funcționa precum un telefon capabil să se încarce wireless, astfel că vei avea nevoie de un gadget în plus care să transfere energia în baterie, scrie GSMArena.

Un concept de cum ar putea arăta ceasul Samsung Orbis

Samsung ceas rotund la MWC 2015

Pe lângă ecranul rotund, Samsung Orbis ar mai avea o funcționalitate interesantă. Se pare că marginea din jurul ecranului va fi mobilă, putând activa diverse funcții, și butonul de Power va fi similar în utilizare ca cel de pe Apple Watch. Este posibil să poți redimensiona interfața folosind rotița pe care, la un ceas obișnuit, o folosești să reglezi ora, scrie SamMobile. Rămâne de văzut la MWC ce a pregătit Samsung pentru Orbis.

În aceeași perioadă cu MWC 2015 ar trebui să vedem pe piață și Apple Watch. Va fi disponibil în două versiuni, se va conecta la iPhone și îți oferă funcționalități de plată electronică prin Apple Pay. Este primul smartwatch de la Apple și unul pe care compania încearcă să îl promoveze atât drept un accesoriu fashion, cât și un gadget util.

Citește și: