Galaxy S6 va fi inspirat de iPhone 4. Noi detalii despre designul Samsung Galaxy S6

Galaxy S6 va fi inspirat de iPhone 4. Noi detalii despre designul Samsung Galaxy S6

Cu toate că vor mai trece câteva luni până la lansarea oficială a noului , tot mai multe zvonuri încep să circule online despre acesta.

Cei de la Samsung au fost foarte conservatori în ceea ce priveşte designul telefoanelor lor de vârf, seriile Galaxy S şi Galaxy Note. Un ochi neantrenat ar putea fără probleme să confunde, de exemplu, ultimele două generaţii din fiecare serie.

Odată cu lansarea primelor smartphone-uri Galaxy Alpha, sud-coreenii au demonstrat că pot folosi şi metal în designul aparatelor lor premium. În 2015, este aproape sigur că, elemente similare de design, vor fi introduse şi în Galaxy S6. Pentru a oferi un aspect luxos, cea mai nouă generaţie de Galaxy S se pare că va renunţa complet la plastic pentru carcasă. În schimb, similar cu ceea ce Apple a făcut câţiva ani cu ale sale iPhone-uri, Samsung va folosi sticlă pe ambele părţi ale carcasei, în timp ce părţile laterale vor avea o ramă metalică. Şi cei de la Sony au apelat la nişte principii similare de design cu un oarecare succes.

O altă sursă neoficială a confirmat recent că Samsung va lansa în cadrul aceluiaşi eveniment . Unul va merge pe ideea de sandwich cu sticlă pe ambele părţi şi metal la mijloc. Al doilea se va inspira din Galaxy Note Edge, dar, în loc să aibă o singură margine curbată, va avea ambele margini ale ecranului curbate pentru obţinerea unui mod original de interacţiune. Tot similar cu Note Edge, respectivele margini vor afişa în permanenţă informaţii utile din Yahoo! News, Finance, aplicaţii favorite, contacte şi multe altele.

Indiferent dacă informaţiile de mai sus se vor confirma sau nu, odată cu lansarea oficială a noului vârf de gamă Samsung, un lucru este sigur. Prea mulţi utilizatori au început să perceapă telefoanele sud coreenilor ca fiind ieftine, iar dacă anul acesta nu vom vedea nişte schimbări radicale la capitolul design, Jong-Kyun Shin va înregistra un nou trimestru cu pierderi financiare pentru divizia de mobile a gigantului.