Samsung Galaxy 6 Edge se îndoaie la fel de ușor ca iPhone 6 Plus [VIDEO]

Samsung Galaxy S6 Edge nu este foarte andurant, asta dacă aţi sperat că doar iPhone 6 Plus se îndoaie cu o relativă uşurinţă.

Anul trecut, la scurt timp după lansarea oficială a noilor iPhone-uri, pe internet s-a iniţiat un scandal de proporţii ce urma să poarte numele . Această asociere de termeni era formată din verbul a îndoi din engleză: to bend şi Watergate, scandalul din Statele Unite de acum câteva zeci de ani în care a fost implicat preşedintele Richard Nixon. În practică, era o referinţă la faptul că un iPhone 6 Plus se poate îndoi cu surprinzător de multă uşurinţă, dacă te aşezi pe el sau eşti suficient de puternic pentru a-l strâmba cu mâinile libere.

Nu a durat mult până când respectivul scandal a luat o turnură amuzantă online, dar mai amuzant a fost că a declanşat testarea rezistenţei la îndoire a multor vârfuri de gamă, indiferent de producător, la scurt timp după lansarea oficială a acestora. Pentru îndoire, în loc de forţă umană, a fost folosit un robot special intitulat BendBot. Acesta aplică o forţă cuantificabilă, în trepte, pentru a simula presiunea exercitată de un om când ţine telefonul personal în buzunarul de la spatele pantalonilor şi se aşează pe el.

Cum se descurcă Samsung Galaxy S6 Edge, când e îndoit

Telefoanele participante la testul pe care îl puteţi urmări în clipul de mai sus sunt Galaxy S6 Edge şi recent lansatul HTC One M9. Partea uimitoare este că atât iPhone 6 Plus, cât şi noul Galaxy S6 Edge s-au îndoit la exact aceeaşi presiune: 49,9 kilograme. Nici HTC One M9 nu a fost foarte departe, dar acesta din urmă se poate mândri cu un punct de flexiune la 54,43 kilograme.

Dintr-un punct de vedere, aceste teste nu sunt foarte relevante. Este evident că orice dispozitiv se poate strica în momentul în care este supus la o presiune semnificativă, dar e puţin probabil să nu ştiţi deja acest lucru. Singurul aspect cu adevărat relevant este că un vârf de gamă de la Apple este la fel de rezistent precum noul Galaxy S6 Edge. Un review pentru Galaxy S6 și versiunea S6 Edge ai aici.

 

Alexandru Puiu
07:30 04.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video