Un nou scandal? Smart TV-urile Samsung vă afişează reclame şi pe conţinut offline

Un nou scandal? Smart TV-urile Samsung vă afişează reclame şi pe conţinut offline

După scandalul de acum câteva zile, Smart TV-urile devin din nou un subiect de cancan din cauza unei funcţii care nu ar fi trebuit să existe.

Nu a trecut o săptămână de când o listă de formată din cuvinte foarte neinspirate a făcut înconjurul lumii şi a obligat agenţiile de PR ale Samsung să lanseze mai multe comunicate de presă pentru a repara greşeala. Acum, pe un subiect complet diferit, Smart TV-urile companiei sud coreene reuşesc din nou să atragă atenţia publicului într-un mod negativ.

Aparent, mai mulţi utilizatori s-au plâns că televizoarele lor inteligente încep să afişeze reclame, gen pop-up, peste conţinutul multimedia salvat offline. Cu alte cuvine, în momentul în care cineva încerca să se uite, prin intermediul unor aplicaţii gen Plex sau Foxtel, la filmele şi seriale sale descărcate pe un hard disk extern, era întâmpinat de reclame la fiecare 15-20 de minute. Pe pagina de suport a celor de la Foxtel, un serviciu din Australia, situaţia neplăcut este detaliată cât se poate de clar. ,,După aproximativ 15 minute de vizionat conţinut la TV, ecranul se face negru şi o reclamă la Pepsi cu raport de aspect 16:9, ce ocupă aproximativ jumătate din suprafaţa ecranului, sare în prim plan. E ca şi cum aş avea reclamă de tip pop-up pe TV.

Partea uimitoare a întregii ecuaţii este că aceasta nu reprezintă prima oară când cei de la Samsung ajung în lumina reflectoarelor pentru reclame nedorite. Anul trecut, un editor pe numele de David Chartier a detaliat o situaţie în care, fără intervenţia sa, pe TV a apărut o reclamă pop-up cu Yahoo Broadcast Interactivity. În acel context, oficialii gigantului sud coreean s-au grăbit să afirme că acea funcţie ar fi trebuit să fie opţională şi că lucrează cu Yahoo pentru a remedia problema.

Merită reţinut că situaţia cu reclama Pepsi nu este sub nici o formă un caz izolat. Pe Reddit au început să apară mai multe persoane cu situaţii similare care se sfătuiesc reciproc să debifeze notificarea de securitate din meniul TV-ului – ,,Privacy Notice”, pentru a scăpa de reclame.samsung smart tv yahoo reclame