Samsung Galaxy S6 versus HTC One M9: Android n-a arătat nicicând mai bine

Samsung Galaxy S6 versus HTC One M9: Android n-a arătat nicicând mai bine
Răzvan Băltărețu
09:05 02.03.2015

Samsung Galaxy S6 și HTC One M9 au fost lansate ieri în Barcelona, înainte de MWC 2015. Sunt cele mai bune telefoane cu Android și cele pe care chiar să le compari cu iPhone 6. Totuși, pe care îl alegi dintre ele?

Samsung Galaxy S6 este cel mai frumos telefon lansat vreodată de sud-coreeni. HTC One M9 este similar modelului de anul trecut, design rafinat de la generație la generație, spune HTC, cu o cameră de 20 de megapixeli. Dacă nu ești fan iPhone, ce alegi dintre cele două? Vor fi singurele disponibile la timp, pe aproape toate piețele, spre deosebire de modele de la OnePlus, Xiaomi sau Huawei. Și din aprilie vor fi în magazine.

Ce-i comun la Samsung Galaxy S6 și HTC One M9

Ambele telefoane folosesc metalul în construcție, chiar dacă One M9 este „îmbrăcat“ în așa ceva, pe când Galaxy S6 are doar șasiul construit astfel. Dimensiunea ecranelor este aproape la fel, cu 0,1 inci de partea lui Galaxy S6. Apoi, ambele au procesoare cu opt nuclee, deși al Samsung e producție proprie, pe arhitectură de 14 nanometri, versiunea Exynos 7420. One M9 folosește un „clasic“ Qualcomm Snapdragon 810.

Samsung Galaxy S6 și fratele mai curbat: Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge

Atât Samsung Galaxy S6, cât și HTC One M9 filmează full HD și 4K, iar HTC are cu 4 megapixeli mai mult pentru cameră. Dispun de conectivitate 4G/LTE, WiFi, Bluetooth, au giroscop și accelerometru, și se încarcă prin microUSB. De asemenea, ambele au 3GB de memorie RAM, folosesc Android Lollipop cu interfață proprie și există în versiune cu 32GB spațiu de stocare. Aici se oprește lista cu asemănări, căci diferențele sunt cele care contează.

Samsung Galaxy S6 e mai bun decât HTC One M9 pentru că…

Dacă ești un foarte înverșunat fan al ecranelor de înaltă rezoluție, atunci Samsung Galaxy S6 îl are pe cel mai bun. Este de 5,1 inci la rezoluție 2K. HTC One M9 are unul full HD. Galaxy S6 are o densitate a pixelilor de 577 ppi, cu niveluri excelente de luminozitate atât când vrei să citești, cât și când folosești telefonul în lumina directă a Soarelui.

Samsung Galaxy S6 Edge verde smarald

Samsung Galaxy S6 are, cel puțin din primele informații, un procesor mai rapid și care consumă mai puțină energie. De asemenea, poți încărca Galaxy S6 wireless, iar IKEA tocmai a anunțat piese de mobilier cu modul wireless charging integrat. Dincolo de aceste detalii, cel mai important amănunt e că Samsung Galaxy S6 se încarcă de două ori mai repede decât iPhone 6 (și decât majoritatea telefoanelor cu Android) și în 10 minute se încarcă suficient cât pentru patru ore de folosire.

Cel puțin în Galaxy S5 și Note 4 am văzut o cameră foto de 16 megapixeli foarte bună, iar aceasta a fost îmbunătățită pentru Galaxy S6. În timpul evenimentului,, Samsung a comparat-o cu iPhone 6 Plus și probele lor o dau mai bună decât cea de la Apple. Rămâne de văzut la teste în condiții uzuale de folosire.

Samsung Galaxy S6 este telefonul pe care, în sfârșit, să-l compari din toate punctele de vedere cu iPhone. De la design și materiale la funcționalități, Samsung a reușit să aducă a doua mare schimbare a sa de când a debutat cu seria Galaxy S.

HTC One M9 e mai bun decât Samsung Galaxy S6 pentru că…

HTC își tratează telefonul „de suflet“ precum o mașină de lux și stil: de la an la an doar rafinează, nu revoluționează. Ei bine, în esență, HTC One M9 n-are decât o cameră de 20 de megapixeli în plus, iar potențialul acesteia rămâne de verificat. Are mai mulți megapixeli decât cea de pe Samsung Galaxy S6, dar Sony cu un senzor similar n-a reușit prea multe pe seria Xperia.

HTC One M9 argintiu

Un alt avantaj e că HTC One M9 are suport pentru card microSD și o bateria mai mare, de 2.840 mAh. Cum ecranul este de o rezoluție mai mică decât pe Galaxy S6, asta ar trebui să ducă la o autonomie mai mare. În final, la fel ca pe ultimele modele One, marele avantaj al HTC e designul. Continuă să fie cel mai bun pe care Android îl are, cu un telefon solid, stilat, de purtat ca un accesoriu fashion. Galaxy S6 e aproape, dar nu e acolo. E, cum spune Gizmodo, ca un copil al iPhone 4 și iPhone 6.

Ce alegi între Galaxy S6 și One M9?

Îl alegi pe cel de care ai nevoie, nimic în plus, nimic în minus. Dacă vrei cameră bună, Samsung o are pe cea cu mai multe avantaje, fără să mizeze atât de mult pe pixeli. Dacă vrei cel mai rezistent Android, care nu face rabat de la design, atunci HTC îl are. Ecranul este mai bun în tabăra Android, pe când bateria e mai bună la HTC. Totuși, trăgând linie, și dacă nu-ți pasă de marcă, Galaxy S6 e de ales pentru trei mari avantaje: încărcare rapidă, procesor și cameră foto.

Samsung Galaxy S6

Comentarii
loading...