Samsung Galaxy S6 Edge e oficial: Ecranul este curbat pe ambele laturi

Samsung Galaxy S6 Edge e oficial: Ecranul este curbat pe ambele laturi

După Samsung Galaxy S6, sud-coreenii au anunțat Samsung Galaxy S6 Edge. Așa cum a fost cazul cu Note 4, acesta e un smartphone care face diferența doar prin design și utilitatea ecranului curbat. De ce ai avea însă nevoie de așa ceva?

Până la iPhone 6, Samsung Galaxy S6 este cel mai așteptat și popular telefon al anului 2015. L-am văzut deja cu un design nou, o cameră foto îmbunătățită și unul dintre cele mai bune procesoare de pe piață. E cazul să vedem versiunea Edge, unde Samsung, se poate spune, l-a curbat până la capăt.

Dacă Galaxy Note Edge era curbat doar pe o parte, acest Samsung Galaxy S6 este pe ambele margini. Deși rulează Android Lollipop cu interfața TouchWiz, există câteva aplicații în plus pentru această curbare. Altfel, Galaxy S6 Edge nu se diferențiază prea mult de versiunea clasică.

Are un ecran de 5.1 inci la rezoluție 2K, folosește 3GB de memorie RAM și are un spațiu de stocare de 32, 64 și 128GB. Display-ul este protejat acum de un strat de Gorilla Glass 4, fapt ce-i conferă telefonului o rezistență și mai mare decât cea a predecesorului său. Grosimea sa este de doar 6,8 inci, ceea ce înseamnă că este mai subțire decât iPhone 6.

Lansare Samsung Galaxy S6

Varianta internațională este dotată cu un Exynos 7420 și va fi disponibilă din data de 10 aprilie. Senzorul pentru recunoașterea amprentelor, după cum ne așteptam, a fost modificat. Nu mai este necesară acea glisare a degetului odată cu lansarea noilor telefoane.

Samsung Galaxy S6 Edge, la fel ca și varianta standard, suportă reîncărcarea wireless (atât standardul Qi, cât și cel PMA), reîncărcare rapidă prin USB (de 1,5 ori mai rapidă) și este dotat cu difuzoare de 1,5 ori mai puternice. Aparent, este nevoie de doar 10 minute de reîncărcare pentru încă 4 ore de funcționare. Coreenii au lansat și Samsung Pay, un nou sistem de plată care se folosește de tehnologiile NFC sau MST pentru a putea realiza plăți cu ajutorul dispozitivului mobil.

Lansare Samsung Galaxy S6

După cum s-a zvonit mai înainte, Samsung Galaxy S6 Edge împrumută unele elemente de design de la iPhone 6. Marginile sunt rotunjite, la fel ca și în cazul telefonului celor de la Apple, iar camera foto prezintă o protuberanță. Camera foto de pe față este una de 5 megapixeli, iar cea de pe spate este de 16 megapixeli și impresionează prin capacitatea de a realiza focus pe obiecte aflate în mișcare. De asemenea, sud-coreenii se laudă că au îmbunătățit capacitățile acesteia de a face poze în condiții de luminozitate scăzută.

Dintre cele două telefoane anunțate, este clar că Samsung Galaxy S6 Edge este cel mai interesant. Design-ul acestuia l-ar putea face mult mai atrăgător pentru clienți decât varianta standard, însă nu vom știi sigur decât după 10 aprilie, atunci când cele două noi dispozitive vor apărea în magazinele din 20 de țări.

Citește și: