Samsung Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge + există și sunt exact cum te așteptai

Samsung a prezentat, în cadrul unui eveniment Unpacked, Samsung Galaxy Note 5 și Samsung Galaxy S6 Edge +. Smartphone-urile confirmă specificațiile zvonite până acum, dar fără să aducă ceva cu adevărat nou. 

Samsung Galaxy Note 5 este un telefon destinat utilizatorilor care își doresc un telefon cu display mare, dar nu un telefon mare. Este, până la urmă, cea mai de succes serie de phablet-uri de până acum. Samsung Galaxy Note 5 are un display de 5,7 inci cu rezoluție QHD. Arată, practic, ca un S6 ceva mai mare și ceva mai pătrățos, folosind sticlă și metal pe post de materiale de construcție.

Diferența față de S6 este, potrivit Samsung, că metalul folosit la Note 5 este mai rezistent, mai subțire și mai ușor decât cel de pe S6. Și, cu toate că are un display plat, Note 5 are un spate curbat, pentru a fi mai ușor de ținut în mână. Totodată, este mai mic decât Note 4, dar și bateria este mai mică, având numai 3.000 mAh. Vestea bună este că vine cu fast charge, atât prin cablu, cât și wireless, lucru pe care nu l-am mai văzut la niciun smartphone.

s6 edge plsu

Despre camerele foto nu este foarte mult de zis. Sunt aceleași ca pe S6 ș S6 Edge, adică de 5, respectiv 16MP. Sunt foarte bune, după cum am mai scris și în trecut, singura îmbunătățire fiind că Samsung a umblat la stabilizare. Pentru partea de productivitate, sud-coreenii au adus câteva îmbunătățiri ergonomice stylusului și i-au oferit și o funcție nouă: acum poți scrie cu el pe ecranul stins. De exemplu, dacă te grăbești și nu vrei să stai să deblochezi telefonul pentru a nota o adresă sau un număr de telefon, poți pur și simplu să scoți stylusul, să scrii pe el pe ecranul închis și se va salva automat o notiță cu informația scrisă de tine.

Tot pentru cei care vor un spor de productivitiate, Samsung a lansat și o carcasă cu tastatură care pur și simplu se atașează peste ecran, permițându-le utilizatorilor care preferă tastaturile fizice să scrie mai repede.

Samsung Galaxy S6 Edge + are specificații identice, lăsând la o parte ecranul curbat și faptul că nu vine cu un stylus. Sud-coreenii spun că este făcut pentru cei care vor un dispozitiv multimedia extraordinar și probabil va costa mai mult decât Note 5, având în vedere că și Samsung Galaxy S6 Edge costă mai mult decât S6. S6 Edge + vine acum cu apps edge, o fucnționalitate care îți permite să ajungi foarte rapid la contacte și aplicații favorite, printr-un simplu swipe pe marginea curbată. Totuși, sunt doar câteva sloturi disponibile pentru aplicații, dar în sfârșit este folosită mai bine acea margine.

Vodafone anunță că începând cu 14 august (ora 00:00), Samsung Galaxy S6 Edge+ intră în portofoliul său. Noul smartphone va fi disponibil pentru precomandă online și în cinci magazine Vodafone din București, Constanța, Timișoara și Cluj, împreună cu abonamentul RED 49, la prețul de 369 euro (TVA inclus). Utilizatorii care vor înregistra o precomandă pentru noile terminale vor primi, gratuit, și o carcasă Clear View Cover.

Precomenzile pentru Samsung Galaxy S6 Edge+ pot fi înregistrate online, pe site-ul Vodafone, și în magazinele din București și din țara (Vodafone Store Băneasa Shopping City, Vodafone Store AFI Cotroceni, Vodafone Store Constanța, Vodafone Store Timișoara, Vodafone Store Cluj). Începând din 4 septembrie, va fi disponibil, la vânzare, în întreaga rețea de magazine Vodafone și online.

Cum este Samsung Galaxy S6 Edge+

Ambele telefoane vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare, adică de pe 21 august. Galaxy S6 Edge+ a fost disponibil și la evenimentul susținut de Samsung în România și am petrecut câteva minute cu el. Primele impresii sunt că nu e cu mult diferit de modelul mai mic, cel lansat în această primăvară.

Samsung Galaxy S6 Edge+, prezentat in Romania-31

Desigur, poți spune că este un dispozitiv dedicat celor pasionați de jocuri video mobile sau celor care se uită la multe filme. Samsung susține că ecranul este de o calitate atât de bună, încât ți se pare că faci parte din acțiune. Este însă, în esență și dincolo de marketing, doar un S6 Edge mai mare, mai alungit, așa cum iPhone 6 Plus e doar un iPhone 6 mai mare. Apps edge este însă o noutate notabilă, dar este software și va fi adăugată cel mai probabil și versiunii standard.

Cele mai mari probleme de pe Galaxy S6 Edge sunt însă încă aici: marginea prea subțire de care să ții telefonul și camera foto ieșită în afară. Totodată, spatele este din sticlă și oricât de premium ar fi acest material, este îngrozitor când vine vorba de aderență. În mână este în regulă, dar alunecă ușor pe cele mai multe suprafețe. De asemenea, amprentele se văd foarte repede pe acest telefon, cum se va întâmpla și pe Galaxy Note 5.

Un mare minus al ambelor telefoane este lipsa portului USB Type-C. Dintr-o dată, Samsung este în situația în care bate pasul pe loc, în timp ce chinezii de la OnePlus sau Google s-au pregătit cu acest nou port pe telefoanele de anul acesta. Asta ca să nu mai menționez Apple Macbook. Din nefericire, Samsung Galaxy S6 Edge+ este un telefon inutil într-un ecosistem prea plin. Este un Note 5 incomplet, este un S6 Edge prea mare, este un telefon care face prea puține lucruri ca să justifice o achiziție.


Autori: Răzvan Băltărețu și Octavian Palade

18:50 13.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video