Lansare Samsung Galaxy Note 5: cel mai așteptat phablet

Lansare Samsung Galaxy Note 5: cel mai așteptat phablet

Lansarea Samsung Galaxy Note 5 are loc în seara aceasta, în cadrul unui eveniment care va începe la ora 18, ora României. Lansarea va putea fi urmărită live, dar până atunci vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le-ar putea aduce noul phablet produs de coreeni.

Samsung Galaxy Note 5 și Samsung Galaxy S6 Edge Plus au fost arătate pe scena Unpacked.

Metalul folosit la Note 5 este mai rezistent, dar în același timp, mai subțire. Sticla de pe spate este curbată, pentru un grip mai bun, iar Samsung a făcut modificări considerabile și la stylus.

De exemplu, poți scrie atunci când ecranul telefonului est închis: în momentul în care ai scos stylusul poți direct să scrii ceva pe ecranul blocat, iar informațiile vor fi salvate instant.

Acum poți face capturi de ecran cu liste întregi, nu numai cu ce se vede pe ecranul selectat, adică o pagină web completă, de exemplu.

note 5

Note 5 vine și cu Keyboard Cover, tastatura mult-zvonită, care se fixează peste ecran, pentru a le permite utilizatorilor să scrie mai repede. În momentul în care vrei să vezi un clip video, pur și simplu poți pune tastatura pe spate și să continui să te uiți.

key cover

S-a vorbit și despre S6 Edge +, pe care sud-coreenii l-au numit un ”entertainment power-house”.

Are aceleași specificații ca și Note 5 (4GB RAM și procesorul Exynos octa-core găsit și pe S6 și S6 Edge), dar vine cu o serie de funcționalități extinse pentru marginile curbate.

Mai exact, acum există Apps Edge, o funcționalitate care îți permite să accesezi contacte sau aplicații preferate în orice moment, printr-un simplu swipe.

edge apps

Probabil cel mai interesant lucru prezentat în seara asta este Samsung Pay. Acest sistem de plată wireless funcționează acum cu toate POS-urile capabile să citească cardurile wireless.

Și cardurile de fidelitate de la diverse magazine pot fi memorate în telefoanele Samsung, ca să nu-ți mai faci griji că ți-ai uitat cardul Billa acasă în ziua de reduceri.

Din păcate, va mai dura până când va ajunge și la noi în țară, lansându-se în SUA în septembrie, urmând să se extindă și în alte țări abia după.

samsung pay

Au mai rămas doar câteva ore până la marele eveniment. Compania a trimis deja invitațiile, care conțin imaginea unui telefon cu ambele margini curbate acoperite de un material, făcând aluzie la varianta cu ecran mai mare a flagship-ului Samsung Galaxy S6 Edge, alături de care, cel mai probabil, va fi prezentat Samsung Galaxy Note 5.

Într-adevăr, phablet-urile din seria Galaxy Note au fost lansate până acum la IFA, în Berlin, însă de data aceasta dorința de a evita noul iPhone i-a determinat să grăbească anunțul oficial. Invitația oficială conține imaginea unui telefon cu ambele margini curbate acoperit de un material, făcând aluzie la varianta cu ecran mai mare a flagship-ului Samsung Galaxy S6 Edge.

Lansarea Samsung Galaxy Note 5 e live pe Playtech

Dacă vreți să urmăriți live lansarea oficială a celor mai noi telefoane Samsung, Playtech va transmite evenimentul în format livetext, începând cu ora 18.00. Odată cu Note 5 este așteptat și Galaxy S6 Edge+.

Samsung Galaxy Note 5

 

Lansare Galaxy Note 5 – Ce design va avea

Din punct de vedere al design-ului sunt doar câteva lucruri interesante de menționat. Samsung Galaxy Note 5 ar urma să aibă un ecran de 5,7 inci cu o rezoluție QHD (2.560 x 1.440 de pixeli). În mod ciudat, nu au apărut foarte multe informații în legătură cu materialele din care va fi fabricat, dar cel mai probabil vom avea de-a face cu unele premium.

Compania ar putea renunța la sistemul clasic de scoatere a stylus-ului, urmând a implementa unul bazat pe apăsarea acestuia pentru a-l elibera din slotul său. Utilizatorii experimentați probabil nu vor fi extrem de satisfăcuți de faptul că Samsung Galaxy Note 5 nu va avea un slot pentru carduri microSD, coreeni implementând, din câte se pare, aceeași filosofie pe care am putut-o observa în cazul flagship-urilor Galaxy S6 și S6 Edge.

Cum arata Samsung Galaxy S6 edge (1)

Specificații înainte de lansarea Samsung Galaxy Note 5

La un moment dat, se credea că phablet-ul va fi dotat cu cel mai nou procesor Exynos 7422. După cum spuneau cei de la Sammobile într-un material mai vechi, chip-ul ar fi trebuit să fie unul de tip ePOP, incluzând un procesor octa-core pe 64 de biți, un procesor grafic, memoria RAM și memoria internă a telefonului. Zvonurile acestea au fost contrazise, însă, de unele mai noi, care au indicat faptul că același Exynos 7420 care a luat locul lui Qualcomm Snapdragon 810 pe modelele de vârf Samsung va fi găsit și pe cele mai noi phablet-uri.

Atât Samsung Galaxy Note 5, cât și S6 Edge+ ar urma să aibă o baterie de 3.000 mAh. Comparativ, Samsung Galaxy Note 4 e dotat cu o baterie de 3.220 mAh.  În cazul în care procesorul nu e mult mai bine optimizat în cazul Note 5, autonomia ar putea avea de suferit, având în vedere că display-ul va avea aceeași dimensiune și rezoluție ca anul trecut.

De asemenea, Samsung Galaxy Note 5 ar urma să fie primul telefon al coreenilor cu 4GB RAM. Camera va fi aceeași de pe Galaxy S6, cu 16 megapixeli și filmare 4K, iar cea pentru selfie-uri va fi de 5 megapixeli. Din cum arată acest Note 5 în poza de mai jos, este un Galaxy S6 mai mare, cu un design prea puțin schimbat.