Rolls-Royce va intra pe piața SUV-urilor de lux

Britanicii de la Rolls-Royce au anunțat că SUV-ul lor de lux se va lansa în anul 2018, urmând să intre în competiție directă cu Bentley Bentayga.

Nu este o noutate că producătorul de mașini de lux, Rolls-Royce, urmează să intre în hora mașinilor SUV, aceștia anunțându-și intenția încă din 2013. Deși s-a lăsat liniștea asupra acestui subiect, oficialii companiei au anunțat că „bijuteria” va fi lansată la sfârșitul anului 2018.

Îi spunem bijuterie, deoarece SUV-ul se va numi Cullinan, nume pe care îl poartă cel mai mare diamant descoperit vreodată, o bucată din acesta împodobind sceptrul reginei Angliei.

Oficialii Rolls-Royce susțin că lansarea va veni atât de greu din cauza faptului că o astfel de mașină nu este deloc ușor de conceput și construit. Totuși, se pare că aceștia fac progrese în procesul de construcție al SUV-ului. Deși va deține această titulatură, cei de la Rolls-Royce preferă să-l catalogheze drept o mașină de teren.

Atunci când va fi lansat, Rolls-Royce Cullinan va intra în competiție directă cu deja lansatul Bentley Bentayga, care este încoronat cu titlul de cel mai rapid SUV din lume. Așadar, cei de la Rolls-Royce trebuie să lucreze asiduu pentru a veni cu ceva care să le scoată mașina în evidentă.

Întrebat ce părere are despre viitorul rival, Bentayga, CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Muller Otvos, a declarat că SUV-ul de la Bentley va fi cu siguranță pe locul doi. „Mașinile Rolls-Royce sunt cele mai bune din lume, și așa vor rămâne, chiar și atunci când Cullinan va fi lansat. Vom aduce o mașină genială, care va fi un Rolls-Royce veritabil”, a declarat acesta pentru Auto Express.

Încă nu sunt cunoscute detaliile tehnice ale viitorului Cullinan, dar, pentru a vă face o idee, acesta ar urma să fie dezvoltat pe platforma folosită pentru modelul Phantom. În plus, pentru a ieși din tipar, nu doar prin aspectul estetic și preț, acesta ar trebui să se ridice la nivelul Bentley-ului Bentayga, care este echipat cu tehnologii de top.

Etichete: