Dawn, cel mai sexi Rolls-Royce construit vreodată

Închide ochii și imaginează-ți că doar ce-ai terminat filmările pentru filmul de succes în care joci, și te îndrepți spre casă, la bordul noului Rolls-Royce Dawn, unde te așteaptă o armată de servitori care îți stau la dispoziție. Dacă îți joci cărțile cum trebuie, într-o bună zi poate te vei putea bucura de acest tratament regal.

Pentru acele vremuri, cei de la Rolls-Royce au lansat mașina perfectă pentru tine. O decapotabilă cu patru locuri, desprinsă din modelul mai mic al Britanicilor, Ghost.

Potrivit celor de la The Verge, cei de la Rolls-Royce descriu modelul Dawn ca fiind „cel mai sexi Rolls-Royce construit vreodată”, afirmație ce poate fi pusă ușor la îndoială, având în vedere că toate modelele acestora sunt de-a dreptul superbe. Totuși, acest model, în special, susține afirmația Britanicilor prin portocaliul țipător „Mandarin” folosit la interior, combinat cu o vopsea care redă perfect esența nopții „Midnight Sapphire”. Designul musculos aduce și el un aport de eleganță și putere, partea din spate fiind puțin mai mare decât cea a modelului Ghost, iar garda la sol este cu 180mm mai joasă.

Decizia de a folosi un plafon fabricat din material textil poate părea cel puțin ciudată, având în vedere că mașinile de top sunt echipate cu un plafon retractabil din metal. Cei de la Rolls-Royce explică alegerea într-un mod autentic: „am ales acest plafon din motive estetice, romantice și pentru valoarea brand-ului”. Plafonul poate urca sau coborî „în liniște totală” în doar 22 de secunde, la viteze de până la 50 km/h.

La interior, Dawn este echipat cu toate nebuniile la care te-ai fi așteptat de la un automobil de ultra-lux. Pe lângă un sistem de comandă pe bază de touchpad, un display head-up, care îți proiectează informațiile necesare direct pe parbriz, acesta este echipat și cu un cruise control foarte dinamic.

Sub capotă se ascunde un motor Rolls-Royce V-12 de 6.6 litri, care generează 563 de cai putere. Aceștia propulsează mașina la o viteză de 100 km/h în doar 4,9 secunde.

Primul exemplar al modelului Dawn al celor de la Rolls-Royce s-a vândut deja, iar dacă trăiești în zone dezvoltate de punct de vedere financiar, este posibil să dai ochii cu o asemenea frumusețe cât de curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: