Robotul personal este realitate și poate fi al tău de Crăciun [VIDEO]

Oamenii visează la asistenți robotici personali de câteva decenii, dar acum robotul personal este pe cale să devină realitate, mulțumită unei campanii pe Kickstarter. 

Cu toate că unii oameni de știință, printre care se numără și Stephen Hawking, sunt de părere că Inteligența Artificială ar putea pune capăt omenirii, parcă nu contează atât de mult atunci când ne uităm la imaginile de mai jos.

Inspirat, parcă, din filmul Her, robotul celor de la Robotbase este bazat mai mult pe software decât pe hardware. Mai exact, este un display pe roți, capabil să te înțeleagă și să te ajute la îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi.

Robotul personal poate recunoaște fețe și obiecte, chiar și emoții. Are o interfață foarte prietenoasă și animată și poate face fotografii, poate seta alarme și poate naviga autonom prin încăperi.

Iar dacă cele enumerate mai sus nu v-au impresionat, trebuie să știți că robotul personal al celor de la Robotbase știe să facă și alte lucruri, mult mai uimitoare. De exemplu, poate cartografia orice încăpere sau spațiu și se poate conecta automat la toate dispozitivele inteligente din casă, cum ar fi o cafetieră inteligentă, un bec Philips sau un termostat Nest. 

Astfel, cafetiera va porni imediat ce te trezești, termostatul se va regla automat pentru ca apartamentul sau casa să fie mereu la temperatura și umiditatea optime, iar luminile își vor schimba culorile în timp ce robotul personal va citi povești copiilor.

De asemenea, invenția poate fi un ajutor de nădejde în bucătărie, explicând diverse rețete și dacă nu ai chef de gătit poate chiar să-ți comande de mâncare. Dacă pleci de acasă, vei avea mereu un ochi în interior, robotul fiind capabil să patruleze încăperile și să transmită imaginile video în timp real.

Nu există nicio urmă de îndoială că robotul personal va deveni realitate, având în vedere că cei de la Robotbase au depășit suma cerută inițial pe Kickstarter. Scopul campaniei era de 50.000 de dolari, însă creatorii au strâns peste 120.000 de dolari și mai sunt încă 11 zile în care pot fi adunate și mai multe fonduri.

Iar dacă te gândești că nu îți vei putea permite niciodată un astfel de asistent, trebuie să știi că dispozitivul costă 995 de dolari, dacă îl precomanzi acum. Având în vedere că unele smartphone-uri de top depășesc 1.000 de dolari, cred că prețul este mai mult decât decent. Vestea și mai bună? Robotul personal va fi livrat în perioada Crăciunului și ce poate fi mai frumos decât un ajutor de nădejde în cea mai aglomerată perioadă a anului?

Octavian Palade
12:30 25.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video