LG a lansat un competitor de Gear VR pentru LG G3

LG a lansat un competitor de Gear VR pentru LG G3

Sud-coreenii de la LG sunt mereu foarte competitivi când vine vorba de ”frații” lor de la Samsung, așa că nu ar trebui să ne mire cea mai nouă lansare a lor.

LG a anunțat lansarea unei căști de realitate virtuală, concepută special pentru vârful de gamă LG G3. Gadgetul poartă numele de LG VR și este un competitor direct pentru Samsung Gear VR, ochelarii pentru Galaxy Note 4, dezvoltați de Samsung în parteneriat cu Oculus VR.

Totuși, cei de la Samsung au incorporat o serie de tehnologii impresionante în Gear VR, tehnologii care funcționează în tandem cu puterea de procesare a Galaxy Note 4. LG s-a mulțumit cu un suport din plastic, deloc high-tech, inspirat de Google Cardboard, proiectul de realitate virtuală prezentat în cadrul conferinței Google I/O.

Mai exact, LG VR folosește o serie de lentile pentru a împărți imaginea pe fiecare ochi în parte și pentru a creea efectul de 3D și de realitate virtuală. Pe scurt, LG VR nu se deosebește cu nimic cu gadgetul acesta E-Boda.

Partea cea mai bună la LG VR o reprezintă LG G3. Desemnat de noi cel mai bun smartphone al anului 2014, terminalul are un display de 5,5 inch cu rezoluție Quad HD, iar rezoluția și calitatea display-ului sunt foarte importante când vine vorba de experimentarea realității virtuale.

Alte specificații ale LG G3 includ un procesor Snapdragon 801 de 2,5Ghz, 2 (sau 3) GB memorie RAM și 16 sau 32GB spațiu de stocare.

Deocamdată nu se știe când va ajunge în magazine gadgetul LG VR și nici la ce preț.