Carl Zeiss VR One aduce realitatea virtuală pe iPhone 6 şi Galaxy S5

Carl Zeiss VR One aduce realitatea virtuală pe iPhone 6 şi Galaxy S5

Un nou kit cu numele de promite să ofere utilizatorilor de iPhone 6 şi Galaxy S5 o experienţă portabilă pentru realitate virtuală.

carl-zeiss-vr-one

În momentul în care am discutat prima oară de Samsung Gear VR, ideea ni s-a părut accesibilă şi interesant de implementat la scară largă sub forma unui produs de serie. Chiar şi cu limitarea semnificativă de a fi compatibil doar cu Galaxy Note 4, acel gadget avea toate ingredientele pentru un succes. Faptul că nu au trecut decât câteva luni de la Gear VR până la Carl Zeiss VR One reprezintă de asemenea un detaliu ce nu trebuie trecut cu vederea.

După ce am discutat în urmă cu câteva luni într-un material ipotetic despre un un nou creat de Carl Zeiss, nu a trecut mult până când acel gadget cross-platform a ajuns să poate fi comandat de oricare dintre noi cu aproximativ 100 de euro de pe un magazin online. Fără a revoluţiona neapărat domeniul, Carl Zeiss VR One este unul dintre primele şi singurele kit-uri de realitate virtuală ce funcţionează de minune în tandem cu un iPhone 6. În plus, printr-o ramă suplimentară ce poate fi achiziţionată suplimentar sau din start, acelaşi produs se potriveşte la fel de bine să interacţioneze cu un Samsung Galaxy S5.

Prin prisma faptului că simulează ideea de realitate virtuală prin intermediul ecranului de la telefon, VR One vine fără un display intern propriu. Calitatea imaginilor afişate şi impactul vizual depind de display-ul pe care îl aveţi la smartphone. Pentru viitorul apropiat, creatorii Carl Zeiss VR One promit că acest aparat se va potrivi şi cu alte telefoane din momentul în care vor lansa şi alte câteva carcase ce se pot glisa prin marginea gadgetului de mai sus. Una compatibilă cu popularul Galaxy S4 este prima pe listă.

Citește și: