Realitate virtuală în browser: cum va arăta Firefox pe viitor

Realitate virtuală în browser: cum va arăta Firefox pe viitor

Firefox suportă deja un număr limitat de aplicații web pentru realitate virtuală, iar pe viitor vor fi adăugate și mai multe prin intermediul canalului Firefox Nightly.

Încă din vara anului 2014, cei de la Mozilla și-au anunțat planurile de a integra Firefox cu unele aplicații pentru realitate virtuală. În încercarea de a ne prezenta viziunea lor, aceștia au lansat, de asemenea, un număr mic de aplicații web. Dar pentru a putea testa acest aspect, era nevoie să descărcați de pe internet o variantă separată de Mozilla Firefox. Problema acesteia era că nu beneficia de cele mai noi update-uri la browser.

Conform celor de la VentureBeat, update-urile Firefox de acum încolo vor fi dezvoltate în paralel cu suportul pentru aplicații de realitate virtuală. Cu toate acestea, sunt foarte multe persoane care își pun o singură întrebare: de ce se concentrează Mozilla asupra realității virtuale?

Unul dintre cercetătorii implicați în acest proiect a încercat să furnizeze un răspuns. Aparent, cei de la Mozilla sunt conștienți de potențialul realității virtuale și de importanța pe care aceasta o va avea pe viitor. De asemenea, dezvoltarea unor astfel de aplicații și integrarea cu ochelari de realitate virtuală precum Oculus Rift reprezintă o provocare uriașă, ajutând și la îmbunătățirea navigării pe internet.

Mozilla nu este singura companie care lucrează la acest lucru. Se zvonește că și Google experimentează cu realitatea virtuală. După cum am spus mai devreme, Oculus Rift este singurul dispozitiv suportat pentru moment, iar pentru a funcționa corespunzător este necesară instalarea unui plugin. Pentru a afla mai multe despre proiect, puteți vizita site-ul oficial.

Citește și: