Noua versiune de Firefox te lasă să comunici instant prin chat video

Noua versiune de Firefox te lasă să comunici instant prin chat video

Mozilla a lansat versiunea 35 a popularului browser Firefox. Printre funcționalitățile implementate se găsește și una care poate înlăturarea folosirii Skype pe PC.

Este vorba despre Firefox Hello, o funcție care se folosește de tehnologia WebRTC (Real Time Communications) pentru a crea chat-uri video între utilizatori, eliminând astfel nevoia unui cont pe o platformă terță sau instalarea vreunui program dedicat.

Cu Firefox Hello nu ai nevoie decât un PC cu cameră Web și de un browser compatibil cu tehnologia WebRTC, adică Firefox, Opera sau Chrome.

Tot ce trebuie să facă un utilizator este să pornească o conversație, acțiune care va genera un link unic. Acel link poate fi dat persoanelor cu care utilizatorul dorește să discute, iar conversațiile pot fi denumite, pentru acces mai rapid.

Dacă ați făcut deja actualizarea la Firefox 35, dar nu găsiți funcționalitatea Hello, aceasta s-ar putea să fie ascunsă în meniul de Customization (Personalizare), așa că va trebui să o bifați acolo. Nu e nevoi de un cont pentru a folosi Firefox Hello, dar aveți opțiunea de a vă loga cu Facebook.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: