RapidShare, poate primul serviciu de cloud, se desfiinţează în martie

RapidShare, poate primul serviciu de cloud, se desfiinţează în martie

După o perioadă de activitate de aproximativ 12 ani, popularul RapidShare îşi va închide porţile la finalul lunii viitoare, pe 31 martie 2015.

Într-o perioadă în care foarte mulţi dintre noi au ajuns să-şi stocheze mai multe sau mai puţine fişiere în cloud, prea puţini îşi mai aduce aminte că înainte de Google Drive, OneDrive, DropBox sau Bitcasa a existat RapidShare. Înainte ca autorităţile să închidă MegaUpload în urmă cu câţiva ani, RapidShare a fost subiectul primelor procese din cauza faptului că ajuta la . Acum, acele dezbateri s-au evaporat, iar cei 12 ani de vechime a popularului serviciu de stocare vor reprezenta o pagină infimă în istoria internetului.

Pentru a anunţa trecerea în nefiinţă, elveţienii de la RapidShare au făcut public un comunicat prin intermediul celor de la TheNextWeb. Acesta este valabil pentru toţi utilizatorii, indiferent dacă optau pentru serviciul gratuit sau contra cost al companiei. ,,Aveţi în vedere că RapidShare va înceta serviciul activ pe 31 martie 2015. Extinderea serviciilor Standard Plus şi Premium mai este posibilă doar până la 28 februarie 2015. Recomandăm călduros tuturor clienţilor să-şi descarce informaţiile. După 31 martie 2015, toate conturile nu vor mai fi accesibile, pentru că vor fi şterse automat.”

Nu a fost făcut public un motiv clar pentru decizia bruscă a celor de la RapidShare, dar este foarte probabil ca la baza acestui eveniment să se afle o piaţă de servicii pentru stocare în cloud din ce în ce mai agresivă. Pur şi simplu, elveţienii nu au mai putut concura cu , de exemplu, care oferă 1TB de spaţiu pentru 100 de dolari, în timp ce utilizatorii de RapidShare erau nevoiţi să achite 680 de dolari pe an pentru 300GB. Având în vedere această discrepanţă semnificativă, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că prea puţini se mai orientau către defunctul serviciu.

Dacă este să fim pragmatici, RapidShare oferea câteva funcţii pe care DropBox nu le oferă. Din păcate, aceste detalii contează mai puţin într-o piaţă în care utilizatorii speră să plătească cât mai puţin pentru spaţiu de stocare cât mai mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: