Qoros 5, SUV-ul cu specificații de top la preț de „chinezărie”

Chinezii de la Qoros lansează în sfârșit imaginile oficiale cu viitorul lor SUV, care se vrea a fi o mașină cu calități demne de piața europeană, la un preț de „chinezărie”.

Cel mai probabil nu ați auzit de constructorul auto chinezesc, Qoros, deși acesta și-a adus mașinile sale sunt disponibile și în Europa. Față de brandurile europene, principalul factor care îi lipsește lui Qoros este tradiția. Compania este formată la sfârșitul anului 2007, iar primul autoturism a fost lansat abia în 2013.

Acum, în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, care va alea loc la sfârșitul lunii noiembrie, chinezii vor lansa SUV-ul Qoros 5, care a avut parte de mai multe concepte de-a lungul anilor trecuți. Acesta va lua asemănarea unicului său frate, Qoros 3, care beneficiază de versiuni sedan, hatchback și chiar crossover.

Chinezii declară mândrii că Qoros 5 este un SUV fashion prin care vor cucerii piața europeană. Nu le putem da dreptate, dar nici nu-i putem contrazice, având în vedere că aspectul mașinii este unul destul de banal pentru sfârșitul anului 2015. În plus, așa cum era de așteptat de la o companie chinezească, Qoros 5 pare că și-a luat inspirația de la mai multe branduri auto.

Deși nu este o asemănare izbitoare, este destul de clar că partea frontală a lui Qoros 5 aduce aminte de Range Rover Evoque, iar partea din spate ne duce cu gândul la Porche Macan sau Mini Countryman. Șeful echipei de design care a lucrat pentru Qoros 5 a colaborat și cu Volkswagen și Mini, așa că s-a asigurat ca mașina chinezează să nu fie chiar o replică a mașinilor străine, așa cum ne-au obișnuit. Totuși, nu putem nega faptul că Qoros 5 ne aduce aminte de modele ale concurenței.

Qoros 5 are dimensiuni asemănătoare cu cele ale Hondei CR-V și va fi propulsat, cel mai probabil, de un motor de 1.6 litri care va dezvolta 156 de cai putere, același tip de motorizare folosit în cazul familiei Qoros 3.

În ceea ce privește prețul, nu au fost divulgate informații, dar ne așteptăm ca Qoros 5 să fie un SUV accesibil, în comparație cu dotările de care beneficiază. Qoros 3, care are specificații de top, putând să concureze cu Audi sau Volvo, are un preț de doar 24 de mii de euro. Așadar, același tratament ar putea fi aplicat și în cazul lui Qoros 5.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: