Pudra făcută din alimente expirate ar putea combate foametea în lume

Pudra făcută din alimente expirate ar putea combate foametea în lume

Anual, sunt risipite aproape două miliarde de tone de mâncare. În termeni economici, asta înseamnă 750 de miliarde de dolari. Ținând cont de faptul că foametea nu e doar o problemă fictivă, statisticile sunt îngrijorătoare.

Două dintre cele mai comune motive pentru această risipă se leagă de un consum irațional. Cumpărăm mai mult decât avem nevoie, iar mâncarea gătită este lăsată să se strice. Din fericire, mai există oameni care se gândesc la soluții.

Un grup de oameni de știință a oferit drept replică acestui cerc vicios pudra FoPo Food. Aceștia colectează produse ieftine și aproape expirate, și cu ajutorul pudrei pulverizate asupra lor, durata de „viață” se extinde la doi ani. Scopul lor este de a transforma produsul într-o armă vitală în combaterea foametei.

Ideea inovatoare le revine lui Kent Ngo, Gerard Marin și Vita Jarolimkova. „Nu vrem să folosim un nou produs sau o nouă tehnologie, ci să scăpăm de ineficiența sistemului nostru alimentar”, a declarat Marin pentru Mashable. „Inovația în afacerea noastră e că folosim fructe și legume expirate”.

Fopo

 

Pudra respectivă are trei arome: banană, zmeură, mango și, în curând, ananas. Va reține între 30 și 80% din valoare nutritivă și poate fi pulverizată inclusiv pe iaurturi și înghețată, sau poate fi folosită pentru shake-uri și sucuri naturale.

Campania de pe Kickstarter a adunat aproape 26.000 de dolari, iar cu ajutorul guvernului filipinez și al Organizației Unite a Alimentelor și Agriculturii, echipa intenționează să găsească o fabrică potrivită, pentru a începe în curând să comercializeze produsul. Desigur, FoPo Food Powder nu e cea mai sănătoasă variantă, dar s-ar putea dovedi utilă în situații extreme.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: