Prototipul de iPhone 6 a cărui baterie rezistă o săptămână

Prototipul de iPhone 6 a cărui baterie rezistă o săptămână

O echipă de cercetători a reușit să creeze un iPhone dotat cu o baterie cu o autonomie de invidiat.

Cum ar fi un iPhone 6 a cărui baterie să reziste o întreagă săptămână fără a avea nevoie de reîncărcare? Am putea spune că este visul a milioane de oameni însă probabil că majoritatea fanilor Apple nu au îndrăznit să viseze la o asemenea autonomie. Acest lucru nu i-a oprit, însă, pe unii cercetători din Marea Britanie. Cea mai nou creație a acestora are la bază un iPhone 6, însă este dotată cu o baterie extrem de performantă, cu o autonomie mult mai performantă decât modelele standard din ziua de azi.

Britanicii au montat o pilă de combustie în interiorul telefonului Apple, care dezvoltă energie amestecând hidrogen cu oxigen. Rezultatul este o baterie care poate alimenta telefonul timp de o săptămână, fără a avea nevoie de vreo reîncărcare. Atunci când vine vremea acesteia, însă, utilizatorul va fi nevoit să introducă gaz în telefon prin jack-ul audio modificat.

Pila este atât de subțire, încât telefonul nu a suferit modificări importante din punct de vedere al designului. Conform Digital Trends, ingura schimbare sunt gurile de aerisire adîugate pe partea din spate, pentru a elimina vaporii de apă și căldura generate pe parcurs. Oamenii de știință fac parte din compania Intelligent Energy, aceasta din urmă neavând un parteneriat cu Apple în prezent. Deși gigantul din Cupertino deține patente legate de folosirea unei pile de combustie în dispozitivele sale, este puțin probabil să vedem un astfel de telefon comercializat în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: