Printr-o nouă reclamă şi un nou update, Samsung ne aduce aminte de Galaxy S5 [VIDEO]

Cu doar câteva zile înainte de lansarea noului vârf gamă al sud coreenilor, Samsung lansează o nouă reclamă şi un nou update pentru Galaxy S5.

Dacă cineva ar fi nevoit să definească momentul exact care a declanşat o scădere semnificativă a vânzărilor pentru Samsung, acela ar fi lansarea Galaxy S5. Cu modificări infime de design şi performanţă în comparaţie cu Galaxy S4, respectivul terminal a fost un eşec comercial pentru sud coreeni. Cu toate acestea, Samsung se pare că se mândreşte în continuare cu respectiva creaţie.

Din motive imposibil de înţeles, zilele trecute Samsung a lansat o nouă reclamă în care clasifică ,,bătrânul” Galaxy S5 ca fiind irezistibil. În contextul în care a fost difuzată pentru prima oară în timpul decernării premiilor Oscar, investiţia în promovare pare cu atât mai absurdă. Nu de alta, dar nimeni nu-şi achiziţionează un vârf de gamă de la un producător cu câteva zile sau săptămâni înainte de lansarea urmaşului respectivului telefon.

Trecând însă peste aceste detalii de fundal, reclama de 33 de secunde încearcă să ne amintească faptul că este rezistent la praf şi apă. Este certificat IP67 şi e aflate pe piaţă. Concluzia clipului, din punctul de vedere al Samsung, este că S5 e ,,irezistibil”. În practică, nu cred că cineva va fi convins să-şi cumpere un telefon foarte scum cu o vechime de un an de zile printr-o astfel de reclamă, dar este posibil ca noi să nu înţelegem subtilităţile din spatele acestei mişcări de marketing.

Tot în urmă cu câteva zile, utilizatorii de Galaxy S5 au beneficiat de un update de firmware destul de important, dedicat în prima parte a propagării doar utilizatorilor din Regatul Unit. Acesta introduce din nou modul de funcţionare silenţios în meniul audio al telefonului, pe lângă vibraţii şi sonerie. Modul silenţios anulează orice notificări audio şi sonerii, cu excepţia alarmelor.

Alexandru Puiu
06:11 24.02.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video