08 dec. 2015 | 14:15

Primul joc Max Payne ar putea fi disponibil pe PlayStation 4

Gaming
Primul joc Max Payne ar putea fi disponibil pe PlayStation 4

Max Payne se va număra printre jocurile de PS 2 care vor fi disponibile și pe PlayStation 4.

Cei de la Microsoft au făcut valuri anul acesta în momentul în care au anunțat că pe Xbox One vor putea fi jucate titluri de Xbox 360 cu condiția ca dezvoltatorii respectivelor titluri să-și dea acordul. De partea cealaltă a baricadei, cei de la Sony au negat că vor aplica o rețetă similară în cazul PlayStation 4.

[related]

Din fericire, au revenit asupra deciziei, iar de curând am aflat numele primelor opt jocuri de PS 2 compatibile cu ultima generație de console Sony. Acestea sunt: Dark Cloud, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas, Rogue Galaxy, The Mark of Kri, Twisted Metal: Black și War of the Monsters.

Acum, se pare că vom putea adăuga și Max Payne pe această listă. Publicația Polygon menționează că pagina jocului de pe site-ul ESRB a fost modificată, iar jocul este listat acum drept unul compatibil cu PlayStation 4. Max Payne este unul dintre cele mai apreciate shooter-e ”third person” din toate timpurile.

Succesul jocului s-a datorat probabil faptului că a reușit să prezinte o poveste clasică din filmele de acțiune într-un mod care a fost pe placul jucătorilor. Polițistul care duce o viața perfectă, soția frumoasă și fetița nou-născută, asasinarea familiei acestuia, dorința de răzbunare, drogurile, implicarea marilor corporații, toate acestea mai fuseseră întâlnite, dar Max Payne a reușit cumva să le facă din nou interesante.