Primul hands-on cu Venice, smartphone-ul Blackberry cu Android

După lungi speculaţii şi imagini ajunse online cu primul BlackBerry cu Android, BlackBerry Venice primeşte un hands-on detaliat în format video.

Numărul utilizatorilor de BlackBerry a scăzut într-un ritm foarte alert în ultimii ani, dar compania canadiană se pare că nu se dă bătută. CEO-ul John Chen a confirmat acum câteva luni că se gândeşte serios la un smartphone cu Android, cu condiţia ca acesta să ofere acelaşi nivel de securitate sporit pe care l-am întâlnit în trecut în toate celelalte aparate ale BlackBerry.

Primul rezultat al acestei promisiuni se pare că va veni sub forma unui slider supra dimensionat cu numele de BlackBerry Venice. Pe lângă faptul că acesta va intra în istorie ca fiind primul BlackBerry fără BlackBerry OS, Venice se pregăteşte a fi un concurent serios pe piaţa dispozitivelor high end.

Dacă eraţi curioşi cum arată, dar mai ales cum se comportă BlackBerry Venice, e foarte probabil să obţineţi răspunsuri la toate întrebările voastre vizionând clipul de mai sus. În acest hands-on de aproximativ 4 minute, realizat din câte se pare cu un smartphone de test, vedem în detaliu designul telefonului şi înţelegem mai bine particularităţile de interfaţă.

În principiu, nu avem nici o siguranţă că acesta va fi terminalul pe care BlackBerry îl va lansa pe piaţă în câteva săptămâni sau câteva luni, dar ar trebui să fie destul de apropiat de respectiva versiune. Carcasa este foarte similară cu cea pe care am văzut-o în multe alte imagini ajunse online, iar dacă vor mai fi implementate schimbări semnificative, acestea vor avea loc mai mult pe partea de software.

Din păcate, în continuare nu ştie nimeni când BlackBerry va anunţa oficial noul BlackBerry Venice. Nu putem decât să sperăm că respectivul eveniment se va desfăşura până la finele acestui an. Nu de alta, dar cu cât amână mai mult lansarea, cu atât configuraţia sa hardware va părea mai învechită.

Alexandru Puiu
09:04 21.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video