25 feb. 2015 | 05:43

Primele Smart TV-uri cu Firefox OS ajung pe piaţă de la Panasonic

ACTUALITATE
Primele Smart TV-uri cu Firefox OS ajung pe piaţă de la Panasonic

Fără a fi neapărat perceput ca un sistem de operare pentru televizoare, Panasonic tocmai a anunţat primele sale Smart TV-uri cu .

După ce LG a înregistrat un relativ succes cu portarea WebOS pe propriile Smart TV-uri, adoptă o reţetă similară. Diferenţa majoră dintre cele două este că, de această dată, vorbim de Firefox OS transpus pe televizoare, în locul platformei create în urmă cu foarte mulţi ani de cei de la Palm.

Trecând însă peste lecţia de istorie, TV-urile devenite astăzi realitate au fost de fapt anunţate pentru prima oară la începutul lunii ianuarie la CES. Acestea fac parte dintr-un efort al companiei japoneze de a se reinventa când vine vorba de televizoare. În principiu, vorbim exclusiv de Smart TV-uri cu panouri 4K, unele dintre ele chiar şi curbate. Toate folosesc sistemul de operare Firefox OS pentru a vă permite să accesaţi conţinut online şi offline într-un mod cât mai prietenos. Pentru că au renunţat în urmă cu mai bine de un an de zile la plasme, aceste noi creaţii folosesc tehnologia LED.

Noua serie Panasonic VIERA va include modele cu diagonale diferite ce încep de la 40 şi merg până la 65 de inci. Vârfurile de gamă se vor lăuda cu o tehnologie intitulată foarte spectaculos 4K Pro. Aceasta din urmă se referă la o acurateţe sporită a culorilor. În ceea ce priveşte originalitatea acestor produse, cu toate că Firefox OS este un sistem de operare open source, merită avut în vedere faptul că nimeni altcineva nu s-a gândit să anunţe televizoare cu el.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele