23 mart. 2015 | 06:31

SpaceX se întrece cu NASA și pe Internet: Ne oferă gratuit imagini spectaculoase din spațiu

ACTUALITATE
SpaceX se întrece cu NASA și pe Internet: Ne oferă gratuit imagini spectaculoase din spațiu

Împrumutând ceva din manualul celor de la , SpaceX s-a decis să posteze pe Flickr un amalgam de imagini de înaltă rezoluţie din spaţiu sau de la sol.

Una dintre cele mai mari agenţii spaţiale independente de pe mapamond este SpaceX. Pentru că era evident că respectiva companie deţine o colecţie impresionantă de imagini de calitate, în urma presiunilor externe, gigantul a decis să posteze o parte din ele online.

Primul set de fotografii a fost postat de curând pe Flickr şi le puteţi accesa fără probleme printr-un click pe acest link. Cum era de altfel de aşteptat, imaginile sunt gratuite, deşi a existat o scurt dezbatere online pe marginea drepturile de reutilizare. Iniţial, acestea au fost publicate în spatele unei licenţe Creative Commons care se traducea prin posibilitatea republicării lor de către oricine, cu condiţia ca SpaceX să fie menţionaţi că autori. De asemenea, imagini spectaculoase precum cea de mai sus nu puteau fi folosite sub nici o formă în scop comercial.

Pentru că reproşurile la adresa tipului de licenţiere nu mai încetau, a decis să le facă parte din domeniul public şi să anunţe schimbarea pe Twitter. Astfel, oricine le poate prelua, descărca, modifica şi posta oriunde. Pentru că nu este nimeni sigur în legătură cu perioada pentru care vor rămâne online, cel mai bine ar fi să le salvaţi.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele