Unul dintre cei mai mari vizionari vrea internet pe Marte: Cum face Elon Musk asta?

Unul dintre cei mai mari vizionari vrea internet pe Marte: Cum face Elon Musk asta?

Elon Musk, fondatorul Tesla Motors și cofondator PayPal, este cunoscut pentru planurile sale ambițioase, iar acum impresionează încă o dată prin felul în care vede viitorul internetului.

Elon Musk este unul dintre cei mai populari antreprenori din prezent, apreciat pentru faptul că se implică în proiecte pe care mulți le-ar fi considerat foarte greu de realizat. Printre acestea se numără trenul Hyperloop, Space X și Tesla Motors.

Conform unui articol publicat de cei de la Bloomberg Businessweek, Elon Musk vrea să avanseze cu planurile de creare unei rețele de sateliți în jurul Pământului. Aceasta va avea, aparent, două scopuri. Primul este acela de a facilita accesul la internet miliardelor de oameni care nu se bucură de acest beneficiu. În același timp, vitezele ar fi vast îmbunătățite, pentru că sutele de sateliți s-ar afla la doar 1.200 de kilometri deasupra pământului, spre deosebire de sateliții de comunicare care se află la 35.000 de kilometri.

elon musk tesla satelit marte internet 111

De asemenea, rețeaua de sateliți ar furniza internet viitoarelor colonii de pe Marte la a căror creare Musk vrea să contribuie în mod substanțial în următorii zeci de ani. Biroul central va fi localizat în Seattle, dar viitorul proiectului este încă nesigur. Richard Branson, fondator Virgin și susținător al unui potențial concurent de-al lui Musk, a menționat că singura șansă a acestuia ar fi să se implice într-o colaborare cu competitorii.

Un alt mare proiect al lui Elon Musk este trenul Hyperloop. Acesta a cucerit oamenii datorită faptului că că poate ajunge de la Los Angeles la San Francisco în jumătate de oră ceea ce ar însemna că viteza de deplasare ar fi de maximum 1.200 de kilometri pe oră. Mai mult, Musk a spus în 2013 că n-ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari ca să creeze primele circuite. De asemenea, energia ar veni de la Soare și vorbim de un sistem similar trenului Maglev care foloseşte principiul de respingere dintre doi magneţi. Puteți citi mai multe despre Hyperloop pe Playtech aici.