Poate cel mai „cool” concept: Lexus a creat mașina care merge pe roți de gheață

Poate cel mai „cool” concept: Lexus a creat mașina care merge pe roți de gheață

Lexus are, clar, un as în mâneca: vine cu concepte impresionante. Desigur, nu sunt chiar cele mai practice, dar asta nu le face mai puțin interesante și mai puțin demonstrative pentru faptul că imaginația umană e o resursă fascinantă.

După ce ne-au prezentat placa cu care poți levita, cei de la Lexus ne arată o mașină care merge pe gheață. La propriu, în sensul că roțile sunt făcute din gheață. Corpul propriu-zis este al unui Lexus NX, dar inedita adaptare a fost realizată printr-o colaborare cu Hamilton Ice Sculptors, companie specializată în sculpturi în gheață. Potrivit lui Alexander Stoklosa de la Car and Driver, fiecare roată a a necesitat o echipă de patru sculptori, care a lucrat 36 de ore pentru realizarea ei.

Toate roțile au încorporate spițe acrilice, cu ajutorul cărora poate fi susținută greutatea deloc neglijabilă de 1.800 de kilograme a automobilului. De asemenea, au și lumini LED albastre, care se văd prin pneurile transparente. Pentru a se asigura că mașina nu se va topi în mers sau orice altceva din gama asta, experții au pus-o la înghețat timp de cinci zile, la minus 30 de grade Celsius.

După cum spuneam, nu e decât un concept, iar faptul că a rezistat unei curse pe străzile londoneze nu înseamnă că ar putea deveni practică. În orice caz, ideea e cât se poate de interesantă și nu putem decât să sperăm că Lexus va veni și cu altele de acest tip.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI