Poate cel mai „cool” concept: Lexus a creat mașina care merge pe roți de gheață

Poate cel mai cool concept: Lexus a creat mașina care merge pe roți de gheață

Lexus are, clar, un as în mâneca: vine cu concepte impresionante. Desigur, nu sunt chiar cele mai practice, dar asta nu le face mai puțin interesante și mai puțin demonstrative pentru faptul că imaginația umană e o resursă fascinantă.

După ce ne-au prezentat placa cu care poți levita, cei de la Lexus ne arată o mașină care merge pe gheață. La propriu, în sensul că roțile sunt făcute din gheață. Corpul propriu-zis este al unui Lexus NX, dar inedita adaptare a fost realizată printr-o colaborare cu Hamilton Ice Sculptors, companie specializată în sculpturi în gheață. Potrivit lui Alexander Stoklosa de la Car and Driver, fiecare roată a a necesitat o echipă de patru sculptori, care a lucrat 36 de ore pentru realizarea ei.

Toate roțile au încorporate spițe acrilice, cu ajutorul cărora poate fi susținută greutatea deloc neglijabilă de 1.800 de kilograme a automobilului. De asemenea, au și lumini LED albastre, care se văd prin pneurile transparente. Pentru a se asigura că mașina nu se va topi în mers sau orice altceva din gama asta, experții au pus-o la înghețat timp de cinci zile, la minus 30 de grade Celsius.

După cum spuneam, nu e decât un concept, iar faptul că a rezistat unei curse pe străzile londoneze nu înseamnă că ar putea deveni practică. În orice caz, ideea e cât se poate de interesantă și nu putem decât să sperăm că Lexus va veni și cu altele de acest tip.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: