Acest Lexus este realizat în întregime din carton și poate fi condus

Ducând arta modelării hârtiei la extrem, Lexus a construit o mașină confecționată în întregime din carton.

Dacă aveai impresia că scaunele din mașina ta sunt incomode, imaginează-ți cum ar fi să stai așezat pe unele confecționate din carton. Creată din 1.700 de bucăți din acest material, autovehiculul reciclabil este o replică în mărime naturală a modelului IS a celor de la Lexus.

Compania a încheiat un parteneriat cu o firmă de design din Marea Britanie pentru a da naștere acestui vehicul neconvențional. Ușile Lexus-ului IS din carton se deschid la fel ca în cazul mașinii clasice, și chiar are parte de detalii precum suporturi pentru pahare. Totuși, nu ar fi recomandat ca cineva să-și verse băutura la bordul acestei mașini.

Autoturismul este construit în jurul unei rame de aluminiu, și dispune de faruri și chiar de un motor electric care îi permite să fie condus. Mașina de carton este propulsată la viteze foarte mici, cum era și normal, de o serie de baterii.

Din cauza faptului că asamblarea unei astfel de capodopere este o treabă extrem de meticuloasă, bucățile de carton au trebuit adăugate cu mâna, una câte una. Pentru a fi lipite, a fost folosit un lipici pe bază de apă, care avea nevoie de zece minute pentru a se usca. Așadar, după fiecare piesă, creatorii lui Lexus IS trebuiau să aștepte pentru a o putea adăuga pe următoarea. Întreg procesul, pe care îl puteți urmări în clipul video de mai jos, a durat trei luni de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: