15 sept. 2015 | 06:36

Pe noul Apple TV vei putea vedea filme piratate cu VLC

ACTUALITATE
Pe noul Apple TV vei putea vedea filme piratate cu VLC

VLC Player, unul dintre cele mai versatile playere software de conţinut multimedia, vă va ajuta să vizionaţi filme piratate pe noul Apple TV.

După anunţul legat de un nou Apple TV săptămâna trecută, foarte mulţi s-au întrebat ce tipuri de aplicaţii vom putea găsi în magazinul virtual preinstalat pe acesta. Deşi nu ştim exact tipul restricţiilor pe care gigantul din Cupertino le va impune pe marginea acestui subiect, există deja câteva veşti bune.

La scurt timp după ce Plex a anunţat că-şi va introduce platforma pentru redarea de conţinut multimedia pe Apple TV 2015, un anunţ similar a venit din partea creatorilor VLC. Prin amalgamul de jocuri şi aplicaţii pentru ştiri sau rezervări online se va strecura şi VLC Player.

Nu ştim exact forma în care se va întâmpla acest lucru sau cât de capabilă va fi versiunea pentru Apple TV a popularei aplicaţii, dar nu este greşit să speraţi că veţi putea vedea orice tip de filme cu ea. Jean-Baptiste Kempf, dezvoltatorul principal din echipa VideoLAN a confirmat această informaţie pe blogul său personal zilele trecute. Varianta incipientă a VLC pentru Apple TV, finalizată deja, momentan este capabilă doar de playback video, dar până când va ajunge în AppStore va fi capabilă de mult mai mult decât atât.

Noul Apple TV se va lansa în SUA pe parcursul lunii viitoare, dar nu ştim cât va dura până când va ajunge şi în România. De asemenea, Jean-Baptiste Kempf nu a făcut nici un fel de promisiune legată de momentul exact în care VLC va putea fi descărcat pe noul gadget Apple. În orice caz, pentru că VLC Player este deja disponibil pe platforme rivale precum Android TV şi Amazon Fire TV nu ar trebui să vină ca o surpriză acest anunţ dedicat fanilor de produse Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele