SteelSeries Nimbus este primul controller pentru Apple TV

SteelSeries Nimbus este primul controller pentru Apple TV

Cei care vor să folosească noul Apple TV în principal pentru gaming, se vor putea orienta către noul controller SteelSeries Nimbus.

Apple TV-ul anunţat zilele trecute de cei de la Apple este cu mult peste modelul de acum câţiva ani, din punct de vedere al performanțelor și al funcționalității. Înainte de orice altceva, acesta suportă pentru prima oară aplicaţii terţe dintr-un magazin virtual şi poate rula fără probleme jocuri cu o grafică destul de impresionantă. Implicit, controllerul pe care îl veţi folosi pentru a interacţiona cu noul Apple TV va fi telecomanda inteligentă inclusă în pachet. Cu toţii ştim însă că nu faci performanţă decât cu accesorii dedicate, precum recent anunţatul SteelSeries Nimbus.

Steelseries Nimbus 2

Unul dintre primele instrumente profesionale de gaming certificate de Apple pentru Apple TV, dar şi pentru iPhone sau iPad este acest model de la SteelSeries. În primul rând, vine cu sigla MFi (Made for iPhone) pentru a vă asigura că a fost testat cu succes, împreună cu toate iDevice-urile de pe piaţă, inclusiv Apple TV. Există şi câteva butoane prezente pe suprafața sa, menite să accentueze această particularitate de compatibilitate. Butonul Menu, de exemplu, situat în mijlocul gamepad-ul, îndeplineşte aceeaşi sarcină precum butonul Menu de pe telecomanda Apple.

SteelSeries Nimbus funcţionează pe acumulatori, însă mai interesant este faptul că se încarcă prin intermediul unui port Lightning, la fel ca un iPhone 6 sau iPad Air. Astfel, când nu vă încărcaţi telefonul sau telecomanda originală de la Apple TV, puteţi alimenta cu energie electrică noul Nimbus. Ca dotări, controller-ul are două stick-uri analogice, patru triggere, un pad direcţional şi patru butoane ale căror marcaja s-ar putea să vi se pară cunoscute de la Xbox.

Dacă vă încântă acest format de controller şi v-aţi fi dorit să puneţi mâna pe el chiar şi dacă sunteţi utilizatori de Android, din păcate SteelSeries Nimbus nu e compatibil. Puteţi apela în schimb la alte gadgeturi din portofoliul companiei. 

Citește și: