Pac-Man împlinește 35 de ani și este sărbătorit cu un joc pentru toate vârstele [VIDEO]

Deşi este imposibil să nu fi auzit până acum de , este foarte puţin probabil să vă aduceţi aminte de prima versiune de acum 35 de ani.

Este considerată una dintre cele mai populare creaţii din industria jocurilor video. Pac-Man a ajuns să inspire un amalgam de alte titluri, dar, în acelaşi timp, a devenit un fenomen de cultură populară, fiind prezent în filme, seriale, reclame şi multe alte medii. Anul acesta, se împlinesc 35 de ani de la prima versiune de Pac-Man. Deşi îl puteţi juca deja pe , cineva s-a gândit că ar fi păcat să nu avem parte de o ediţie comemorativă a titlului.

Este vorba de cei de la Bandai Namco, deţinătorii actuali ai licenţei comerciale pentru respectivul titlu. Aceştia i-au angajat pe cei de la Hipster Whale, creatorii Crossy Road, pentru a reinventa bătrânul Pac-Man pentru smartphone-uri şi tablete. Cu numele de Pac-Man 256, această variantă ilustrată în imaginea de mai sus vă va permite să fugiţi de fantome printr-o perspectivă izometrică. Numărul 256 este o referinţă către un bug din jocul original care, în momentul în care ajungeaţi la nivelul 256, nu vă mai permitea să treceţi mai departe din cauza ecranului care se împărţea în două, combinând caractere aleatorii de diferite culori cu un nivel clasic de Pac-Man.

Ca particularităţi de gaming, în Pac-Man 256 hărţile vor fi infinite, oferindu-vă posibilitatea să obţineţi nişte recorduri impresionante, dacă sunteţi foarte buni. Titlul va fi de tip free-to-play şi ar trebui să ajungă pe dispozitivul vostru mobil preferat în această vară. Trailerul ar trebui să vă ofere o perspectivă mai detaliată asupra gameplay-ului din Pac-Man 256.

 

11:16 25.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video