Oppo N1 trece la o versiune mai bună de CyanogenMod

Oppo N1 trece la o versiune mai bună de CyanogenMod

CM11S este un firmware creat de cei de la Cyanogen împreună cu Oppo special pentru unui dintre cele mai originale telefoane din ultimii ani, .

Lansat oficial în septembrie 2013, gadgetul din imaginea de mai sus a fost unul dintre primele care a introdus o cameră de calitate foarte bună rabatabilă, ce putea fi folosită atât pentru selfie-uri, cât şi pentru orice alt tip de imagini. Este vorba de Oppo N1 un smartphone cu specificaţii mai mult decât decente, pentru momentul respectiv, ce venea preinstalat cu Android 4.2 Jelly Bean.

Deşi intern, inginerii companiei au lucrat intens la o interfaţă proprie de Android intitulată Oppo Color, Oppo N1 se mai mândrea cu o inovaţie semnificativă. Statistic, a fost primul smartphone lansat vreodată ce a avut parte de , rezultat al unei colaborări între Cyanogen şi Oppo. În funcţie de preferinţa personală, utilizatorii aveau posibilitatea de a alege între CM10.2 bazat pe Android 4.3 Jelly Bean sau Oppo Color OS. De asemenea, puteau face tranziţia de la unul la altul, într-un mod arbitrar, fără nici un fel de probleme.

După o lungă perioadă de timp în care toată lumea credea că respectivul dispozitiv a fost uitat, Cyanogen a anunţat un nou firmware cu numele de CM11S pentru Oppo N1. Respectivul firmware include toate funcţiile proprietare create de Oppo, inclusiv câteva aplicaţii precum O-Touch panel şi O-Click remote. La bază, este construit pe Android 4.4 KitKat. Ca de fiecare dată, instalarea unui update de firmware pe un Android nu este cea mai prietenoasă operaţiune, dar în acest caz puteţi parcurge un tutorial foarte elaborat.