Oppo N1 este primul smartphone cu CyanogenMod certificat Google

Oppo N1 este primul smartphone cu CyanogenMod certificat Google

Deşi nu credeam să văd vreodată un smartphone preinstalat cu CyanogenMod, noul tocmai a fost şi certificat de către Google.

oppo-n1 cyanogenmod google play

În urmă cu aproximativ trei luni, cei de la lansau la Beijing un nou smartphone cu Android. Era vorba de un telefon high end cu un panou Full HD de 5,9 inci cu o densitate de pixeli de 373 ppi. Cu 16 sau 32GB de memorie internă, noul aparat avea o cameră principală de 13 megapixeli cu f/2.0.  Procesorul era un Snapdragon 600 quad core tactat la 1,7 GHz şi GPU-ul din ecuaţie era un Adreno 320. Avea 170,7 x 82,6 x 9 milimetri şi 213 grame. La momentul lansării, sistemul de operare era Android 4.2.

De atunci s-a schimbat multe. CyanogenMod a devenit o companie de sine stătătoare şi Oppo este unul dintre primi parteneri pe partea de hardware. Din acest motiv, N1 este acum reinventat în primul terminal preinstalat cu CyanogenMod, în acest caz versiunea 10.2. Deşi aparatul era oricum programat pentru lansare pe 24 decembrie, între timp a obţinut una dintre cele mai importante certificări. Această variantă a phabletului a trecut testul de compatibilitate al celor de la Google, cu numele de CTS (Compatibility Test Suite). Această certificare se reflectă în abilitatea producătorului de a introduce magazinul virtual Google Play pe respectivele dispozitive.

Dacă nu ştiţi prea multe despre CyanogenMod, un singur lucru este cu adevărat important. Nu numai că este bazat pe cele mai recente versiuni de Android şi beneficiează de actualizări regulate, dar şi oferă o experienţă foarte apropiată de un terminal Nexus. Preţul pentru Oppo N1 cu CyanogenMod 10.2 va fi de 600 de dolari nesubvenţionat.