Opera Max îți micșorează factura la internet dacă asculți muzică

Opera Max îți micșorează factura la internet dacă asculți muzică

Una dintre cele mai populare aplicații de mobil pentru compresia traficului, Opera Max tocmai a beneficiat de un update foarte important zilele trecute.

Apărută deja de câțiva ani, Opera Max este una dintre aplicațiile care nu ar trebui să lipsească de pe smartphone-ul vostru dacă aveți un volum de date inclus în abonament foarte mic. Aceasta a fost gândită pentru a compresa în timp real datele ce urmează să fie descărcate pe terminalul vostru. În acest mod, paginile web și clipurile video se încarcă mai rapid, vor generați mai puțin trafic și toată lumea câștigă.

Pentru că în 2015 foarte mulți dintre noi s-au obișnuit să asculte muzică de pe internet, cea mai nouă versiune de Opera Max este creată special pentru a micșora volumul de trafic generat în această manieră. Compania promite că, în cazul în care veți folosi serviciul său pentru streaming din surse precum YouTube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana sau Saavn, veți genera cu până la 50% mai puțin trafic de internet. Momentan, nu suportă servicii mai populare precum Apple Music, Tidal sau Spotify, dar se lucrează intens la acest aspect și există deja promisiunea că lista de servicii suportate va crește semnificativ în următoarea perioadă.

,,Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn și YouTube Music sunt primele cinci aplicații care au trecut testul nostru de asigurare a calității, dar vom suporta mai multe aplicații pentru streaming de muzică în viitor.” Sergey Lossev, managerul de produs al Opera este foarte entuziasmat de opțiunile oferite de noua versiune a Opera Max. ,,Vom continua să finisăm tehnologia de optimizare a streamingului audio din Opera Max, pentru ca oamenii să salveze mai multe date când se bucură de o calitate audio bună.”

Dacă sunteți curioși cum se poate obține micșorarea volumului de date descărcate pentru audiția unei melodii fără un compromis pe partea de calitate audio, răspunsul este cât se poate de simplu. În timp real, fluxul audio aflat în MP3 sau MP4 este convertit folosind standardul AAC+. În practică, veți face un compromis de calitate, dar acesta este infim.

Ca un pronostic pentru viitor, cei de la Opera sunt de părere că până în 2017 vom vedea Opera Max pe un număr de aproximativ 100 milioane dispozitive.

Citește și: