Opera Max, browserul care îţi micşorează factura la telefon

Opera Max, browserul care îţi micşorează factura la telefon

Dacă vă doreaţi ca paginile de internet să se încarce mai rapid pe smartphone-ul vostru cu Android, noua versiune de Opera Max este soluţia.

Utilizatorii de Opera cunosc foarte bine algoritmul de compresie al datelor integrat în respectivul browser şi utilitatea acestuia în viaţa de zi cu zi. Opera Max foloseşte o versiune îmbunătăţită a aceluiaşi algoritm, dar o aplică la nivelul întregului sistem de operare Android, compresându-vă traficul generat de toate aplicaţiile pe care le folosiţi pe smartphone.

nu este nici pe departe o aplicaţie nouă, salvându-vă câţiva MB de trafic deja de câţiva ani. Marea schimbare constă în extinderea funcţionalităţii aplicaţiei pe reţele WiFi, nu doar 3G sau 4G.

Astfel, dacă se întâmplă să fiţi în preajma unei reţele WiFi cu semnal slab, aveţi mult mai multe şanse să navigaţi pe internet în condiţii decente sau să trimiteţi acel email incredibil de urgent. În principiu, majoritatea parametrilor activaţi implicit în aplicaţie fac o treabă foarte bună, dar dacă doriţi să modificaţi un pic funcţionalitatea Opera Max, merită să ştiţi că o puteţi face defalcat pe reţele celulare şi WiFi.

În plus, poate funcţiona şi ca firewall dacă vreţi să blocaţi accesul online unei aplicaţii care v-a mărit recent costurile facturii.

Opera Max este o aplicaţie gratuită, iar dacă citiţi această ştire de pe mobil, o puteţi descărca printr-un tap pe acest link de Google Play.