Opera Max ar putea fi instalat pe 100 de milioane de dispozitive

Opera Max ar putea fi instalat pe 100 de milioane de dispozitive

Cei de la Opera au încheiat de curând un parteneriat cu 14 producători de dispozitive mobile.

Astfel, aplicația creată de Opera pentru administrarea traficului de date ar urma să fie instalată pe 100 de milioane de dispozitive. În mod interesant, după cum menționează și site-ul CNET, printre cele 14 companii se numără nu doar Samsung și Xiaomi, ci și Acer și Hisesnse, două companii care vor să se remarce pe piața dispozitivelor mobile în viitorul apropiat. Xiaomi, pentru moment, se pare că testează deja software-ul pe interfața sa de utilizare MIUI7.

În cazul în care nu ați utilizat aplicația până în prezent, trebuie să știți că Opera Max este destinată celor care cu trafic de date limitat. După cum spun dezvoltatorii, aceasta este capabilă să reducă consumul de date cu până la 50%. În cazul în care utilizați des aplicații precum Facebook, YouTube sau Instagram, există șanse să consumați chiar și cu 60% mai puține date.

”Multor utilizatori nu sunt dispuși să folosească des conexiunea la internet, fiindu-le frică să nu folosească prea mult din trafic. Vedem producători care reacționează și care ușurează accesul la internet furnizând o soluție de optimizare a datelor pe dispozitivele lor mobile”, a declarat Serghei Lossev, product manager pentru Opera Max. Pe lângă cele patru companii menționate mai sus, alte 10 vor instala Opera Max pe dispozitivele lor. Este vorba despre Cherry Mobile, Evercoss, Fly, Mobiistar, Micromax, Oppo, Prestigio, Symphony și TWZ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: