Cu Opera Mini economisești date și plătești mai puțin la factura de mobil

Cu Opera Mini economisești date și plătești mai puțin la factura de mobil

Browserul Opera Mini este foarte util pentru cei care au smartphone-uri mai puțin performante, sau pentru cei care vor să economisească date atunci când navighează pe Internet de pe mobil. Până acum, deși Opera Mini te ajuta să salvezi date, o făcea într-un mod brutal, comprimând tot ce prindea. Situația se schimbă de astăzi, odată cu lansarea actualizării pentru acest browser.

De acum, Opera Mini va utiliza un nou mod de comprimare care te va ajuta să econimisești datele, dar nu va mai fi atât de agresiv cu paginile tale. Browserul folosea până acum o modalitate de comprimare denumită „Extreme”, care practic lua tot farmecul unei pagini web, inclusiv opțiunea de a micșora o imagine.

Potrivit celor de la Cnet, noul mod de comprimare este optimizat pentru rețelele 3G, 4G și Wifi și nu afectează aspectul paginii. Drept exemplu, avem în partea stângă o captură de ecran a unei pagini încărcate în vechea versiune a browser-ului, în timp ce în partea dreaptă aceeași pagină este încărcată în versiunea actualizată.

opera-mini-extreme-versus-high

„Odată cu lansarea de smartphone-uri din ce în ce mai performante și un internet mai puternic, utilizatorii noștri își doresc să aibă la dispoziție opțiunea de a avea un mod de comprimare mai puțin agresiv pentru a putea experimenta cel mai bun internet, atunci când condițiile permit acest lucru”, a declarat Christian Urlbe, manager de produs la Opera Mini.

Opera contează pe faptul că această actualizare va atrage cât mai mulți noi utilizatori. Compania și-a setat un target de 275 de milioane de utilizatori până în 2017, iar o mare parte dintre aceștia ar trebui să provină din India și Indonezia, țări unde utilizatorii au parte de conexiuni foarte proaste la internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: